Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 22:01

Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος: Να παραμείνουν η ΔΟΥ, το Γραφείο ΟΑΕΕ και τα σχολεία

Γράφτηκε από την

Να συνεχιστεί η λειτουργία της ΔΟΥ Πύλου και του τοπικού Γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην ΤΕΒΕ), ζητεί με ομόφωνες αποφάσεις - ψηφίσματά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Ζητεί, επίσης, να μην καταργηθούν το Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοκελλαριάς και να συνεχιστεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", όπως ήταν μέχρι τώρα, γιατί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε μοναχικούς και ανήμπορους ηλικιωμένους.
Στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος ενέκρινε ομόφωνα τον κανονισμό λειτουργίας του, ενώ συνέστησε και συγκρότησε Δημοτικές Επιτροπές, που προβλέπονται από τον "Καλλικράτη" και όχι μόνο. Ειδικότερα:
- Στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ορίστηκαν: Πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Ελένη Βέργη - Στασινοπούλου με αναπληρωτή της τον Παύλο Φιλόπουλο. Από τη μειοψηφία ο Κωνσταντίνος Νικήτας με αναπληρωτή του το Γιώργο Γιαλλελή. Εκπρόσωποι της Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου, των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων Κορώνης, Πύλου, Τριφυλίας, του Εμπορικού του Συλλόγου Επισιτισμού Πύλου και 2 τεχνοκράτες - εμπειρογνώμονες, η Μαρίνα Παπατσώνη και ο Δημήτρης Καραλής.
- Στην Επιτροπή Ενταξης Μεταναστών πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραμαράς, με αναπληρωτή του το Διονύση Ψαλλίδα. Από τη μειοψηφία η Ρούλα Μουρδουκούτα. Εκπρόσωπος της μητρόπολης ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, των μεταναστών ο Βλαδίμηρος Λέτσι, ο δικηγόρος Γιώργος Αποστολίδης με αναπληρωτή του το Λάμπρο Μαρίνη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγγελος Χρονάς κι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκπαίδευσης.
- Στη Δημοτική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης: Συστήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. με σκοπό την καταγραφή κι επίλυση προβλημάτων στον αγροτικό τομέα, τη συμβολή του δήμου στην καλλιέργεια και την παραγωγή, την τυποποίηση και την προώθηση προϊόντων, την ανάπτυξη τοπικών δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών. Αποφασίστηκε να είναι 15ελής και να μετέχουν: Δύο σύμβουλοι από την πλειοψηφία, ένας από τη μειοψηφία, εκπρόσωποι από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό "Νέστωρ", τους αλιείς, τους καλλιεργητές κηπευτικών, τους τυποποιητές ελαιολάδου (2), τους τυποποιητές κρασιού, την ΕΑΣ Μεσσηνίας, τους ελαιοτριβείς, τους κτηνοτρόφους, τους συνεταιρισμούς, τους συνεταιρισμούς πιστοποιημένων προϊόντων και ένας πολίτης - γνώστης των αγροτικών ζητημάτων.
- Για το δεματοποιητή των σκουπιδιών, στην επιτροπή για την εξεύρεση χώρου μετεγκατάστασης (από τον Αγιο Νικόλαο που έχει εγκατασταθεί σήμερα), ο οποίος θα μπορεί να λειτουργήσει αργότερα και ως ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης), ορίστηκαν πρόεδρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλόπουλος και μέλη οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Θεόδωρος Χαραμαράς και Περικλής Κοντογόνης και της μειοψηφίας Γιάννης Κοτσομύτης, Γιώργος Λαζόγιαννης και Σοφία Αποστολοπούλου και ο μηχανικός του Δήμου Κώστας Βέργος.
- Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αναπληρωτής του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη που θα είναι ο πρόεδρος, ορίστηκε η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη - Αρβανίτη.
- Εκπρόσωπος του δήμου στη Λιμενική Επιτροπή ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Περ. Κοντογόνης με αναπληρωτή του τον Κ. Βασιλόπουλο.
Γ.Σ.


NEWSLETTER