Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 08:30

Θετική γνωμοδότηση για προστασία της Ελαίας

Γράφτηκε από τον

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται από το ΥΠΕΚΑ, καθώς εκτίμησε ότι αυτό κινείται και συνάδει με τις θέσεις και την απόφασή του, για μη ερημοποίηση της περιοχής, την ήπια μορφή ανάπτυξης και τον καθορισμό όρων προστασίας της περιοχής, όπως και εισηγήθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα κράτησε επί μακρόν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ακούστηκαν προτάσεις για την βελτίωσή του οι οποίες κινήθηκαν στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και προτάσεις που εξέφρασαν την αμφιβολία τους για το κατά πόσο αυτό το σχέδιο προστατεύει το περιβάλλον της περιοχής όταν μεταξύ δύο ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος παρεμβάλλεται μια στενή ζώνη οικοδομικής δραστηριότητας.

Θετικά εκφράστηκαν και ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντο Κουκούμη που τόνισε πως δεν συνάδει η πρόταση αυτή με τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη που διαφώνησε με βασικά του σημεία και το δημοτικό σύμβουλο Στάθη Ανδρινόπουλο, ο οποίος το χαρακτήρισε γενικό και αόριστο, όπως και βεβιασμένο χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη επεξεργασία. 

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας Παύλο Γρέκη για πιέσεις που δέχθηκε ο μελετητής, ενώ ο κ. Κουκούμης μίλησε για κωλοτούμπες των δημοτικών συμβούλων, κάτι που ακούστηκε και από το κοινό.

Κ.Μπ.