Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 08:30

Θετική γνωμοδότηση για προστασία της Ελαίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θετική γνωμοδότηση για προστασία της Ελαίας

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται από το ΥΠΕΚΑ, καθώς εκτίμησε ότι αυτό κινείται και συνάδει με τις θέσεις και την απόφασή του, για μη ερημοποίηση της περιοχής, την ήπια μορφή ανάπτυξης και τον καθορισμό όρων προστασίας της περιοχής, όπως και εισηγήθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα κράτησε επί μακρόν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ακούστηκαν προτάσεις για την βελτίωσή του οι οποίες κινήθηκαν στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και προτάσεις που εξέφρασαν την αμφιβολία τους για το κατά πόσο αυτό το σχέδιο προστατεύει το περιβάλλον της περιοχής όταν μεταξύ δύο ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος παρεμβάλλεται μια στενή ζώνη οικοδομικής δραστηριότητας.

Θετικά εκφράστηκαν και ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντο Κουκούμη που τόνισε πως δεν συνάδει η πρόταση αυτή με τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σαμπαζιώτη που διαφώνησε με βασικά του σημεία και το δημοτικό σύμβουλο Στάθη Ανδρινόπουλο, ο οποίος το χαρακτήρισε γενικό και αόριστο, όπως και βεβιασμένο χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη επεξεργασία. 

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας Παύλο Γρέκη για πιέσεις που δέχθηκε ο μελετητής, ενώ ο κ. Κουκούμης μίλησε για κωλοτούμπες των δημοτικών συμβούλων, κάτι που ακούστηκε και από το κοινό.

Κ.Μπ.

 

Σχόλια  

0 # Παναγιώτης Πολίτης 01-09-2014 18:57
Το ίδιο θα κάνει και ο επερχόμενος Δήμαρχος στην αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων. Όταν ένας υποψήφιος δήμαρχος προτείνεται από ένα κόμμα, δεν ξέρω, αλλά νομίζω, ότι και τα προεκλογικά έξοδα καλύπτονται από το κόμμα, είναι φυσικό να προσπαθεί να ικανοποιεί τις επιθυμίες του κόμματος άσχετα αν είναι για το καλό του δήμου η όχι. Ένας άλλος δήμαρχος που θα είχε προταθεί από τους πολίτες, δεν θα ήταν αναγκασμένος να αντιφάσκει, δεν ψήφιζε ένα προσχέδιο με ασάφειες, θα το καταψήφιζε όπως έκανε ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας ο κ. Σαμπαζιώτης ο οποίος δεν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές. Θεωρώ ότι είναι καιρός εμείς οι πολίτες αν θέλουμε να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουμε, να γίνουμε ποιο υπεύθυνοι, να επιλέγουμε δημάρχους και των συμβούλους με διαφορετικά κριτήρια, και όχι με τα μέχρι τώρα, που, ήταν: το ατομικό μικρό συμφέρον, η συγγένεια, η φιλία, η το κόμμα. Θα πρέπει να επιλέγουμε τους ικανούς και εκείνους που έχουν διάθεση για προσφορά με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Ένας από τους πολλούς λόγους που φτάσαμε εδώ, είναι και αυτή η νοοτροπία.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Παναγιώτης Πολίτης 01-09-2014 18:58
ΜΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΑΙΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Αρχικά ο δήμαρχος ευχαρίστησε όπως είναι φυσικό όλους τους συνεργάτες του. Μετά όλους τους υπαλλήλους του δήμου, που όπως είπε, έδωσαν των καλύτερο εαυτό τους για να στηθεί ο νέος δήμος. Στην προκειμένη περίπτωση κ. Κόλιας, ήταν από τα πράγματα αναγκασμένος υποπέσει σε αντιφάσεις, διότι, έπρεπε ικανοποιήσει τους υπαλλήλους του, (δικαίως κατά τη γνώμη μου) που, συχνά θα τους συναντά στο μέλλον. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά άσχετα αν η συγκυβέρνηση και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτήν τους κατηγορεί τους αποκαλεί τεμπέληδες, έστω και με κρύα καρδιά το έκανε. Μετά δεν ήταν δυνατόν να μην ικανοποιήσει και την κυβέρνηση. Με ναι μεν αλλά, συμφώνησε με το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, παρά του ότι έχει πολλές ασάφειες (παραθυράκια ) ως συνήθως γίνεται όταν πρόκειται να ικανοποιηθούν συμφέροντα που κατά κανόνα δεν εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών. Έτσι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, (εκτός από τους δημότες λέω εγώ). Ο κ. Κόλιας δεν πρωτοτύπησε, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε δήμαρχος που δεν προτάθηκε από τους πολίτες.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER