Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 20:55

Πράξεις και όχι λόγια ζητεί ο επικεφαλής της "Αλλαγής"

Γράφτηκε από την
Πράξεις και όχι λόγια ζητεί ο επικεφαλής της "Αλλαγής"

Πράξεις και όχι λόγια ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μπρεδήμας από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και την δημοτική αρχή, εν όψει της νέας 5ετούς θητείας τους που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» χαρακτηρίζει «λεονταρισμούς» την αναφορά του Π. Νίκα στην ομιλία της ορκωμοσίας «περί δήθεν ανεξαρτησίας του από κομματικά κέντρα», και τον καλεί να αποδείξει επί του πρακτέου τις εξαγγελίες του ως προς την «χρηστή διοίκηση και την διάθεση για συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για θέματα που αφορούν, όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα, Αριος, Θουρίας και Αρφαρών».

Ειδικότερα, ο Θ. Μπρεδήμας καλεί τον δήμαρχο, στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης που εξήγγειλε ο τελευταίος, «να προχωρήσει σε δραστική μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων, των ειδικών συμβούλων, αλλά και της μείωσης του μισθού του. Να δείξει πραγματική εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες του δήμου, να μην "εξορίζει" ικανά στελέχη του γιατί δεν έχουν την ίδια άποψη με αυτόν».

Αναρωτιέται δε αν η δημοτική αρχή «θα προχωρήσει στην καθιέρωση της "ώρας του δημότη», την ανέγερση του μνημείου των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αλλά και στη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, όποτε κρίνεται αναγκαίο», όπως επίσης και αν «θα σταματήσει η ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας, την οποία πληρώσαμε όλοι μας, να λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του δήθεν έργου της δημοτικής αρχής και να περιέχει και τις απόψεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για μείζονα, τουλάχιστον, ζητήματα».

Ιδιαίτερα, ο Θ. Μπρεδήμας ζητεί από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην «κατάργηση του καθεστώτος των απευθείας αναθέσεων έργων, προμηθειών, εκπονήσεων μελετών και άλλα παρόμοια», θυμίζοντας ότι «με παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει τον τρόπο που ενεργεί η δημοτική αρχή στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ, ανάλογα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο έφεραν στον επικαιρότητα το μη ηθικό μέρος του προβλήματος».

 

Τέλος, ο επικεφαλής της «Αλλαγής για τον Δήμο Καλαμάτας», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του ότι «η διάθεση του πλεονάσματος της ΔΕΥΑΚ για ασφαλτοστρώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι εκτός νόμου, διότι τα τέλη του νερού είναι ανταποδοτικά και ως εκ τούτου μη διαθέσιμα σε έργα που δεν ανταποκρίνονται στην βελτίωση της ύδρευσης». Καλεί δε τη δημοτική αρχή να ενεργήσει προς την κατεύθυνση «ουσιαστικής αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής».


NEWSLETTER