Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 08:30

Eπίδειξη ανασφάλειας από Αναστασόπουλο: Ο Στάθης "φίμωσε" μειοψηφίες και βουλευτή (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Eπίδειξη ανασφάλειας από Αναστασόπουλο: Ο Στάθης "φίμωσε" μειοψηφίες και βουλευτή (φωτογραφίες)

Υπέρ της συναίνεσης και της συνεργασίας τάχθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας χθες κατά την τελετή της ορκωμοσίας. Αμέσως μετά, όμως, αθέτησε την υπόσχεση, καθώς δεν έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στους επικεφαλής των μειοψηφιών.

Και συνεχίζοντας τη διάψευση της υπόσχεσης δεν έδωσε το λόγο ούτε στους βουλευτές, αποκλείοντας το Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που παρίστατο και ως βουλευτής και ως επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια κι επικρίσεις, καθώς η συναίνεση και η συνεργασία έμεινε στα λόγια με το "καλημέρα", σε ένα δήμο, μάλιστα, που η εκλογική μάχη κρίθηκε στη μία ψήφο και ακόμα εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για την οριστικοποίηση του αποτελέσματος και την εκλογή του δημάρχου.

 

 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Μηνύματα για ενότητα και συνεργασία  με τη σκέψη στο Εκλογοδικείο 

"Χρειάζεται ο καθένας να δουλέψει εκεί που έχει ταχθεί κι εκεί που οι πολίτες τον έταξαν. Δεν είναι ώρα ούτε για θώκους, ούτε για πρωτοκλησίες, ούτε για πρωτοκαθεδρίες" τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, μετά την τελετή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής Μεσσήνης. "Εχετε όλοι να προσφέρετε πολλά. Αρκεί να αφήσετε τα κομματικά και τα μικροπολιτικά και ό,τι άλλο μικρό σας χωρίζει" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κατάμεστο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μεταξύ άλλων σημείωσε στο λόγο του: "Ξεκινά μια νέα περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μεσσήνης. Και όπως σε όλους τους δήμους αυτή η νέα 5ετία είναι καθοριστική για το μέλλον των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αυτοδιοικήσεων όσο και για το μέλλον της χώρας γενικότερα. Και τα προβλήματα δεν είναι πλέον ιδεολογικά, είναι προβλήματα επιβίωσης, συνύπαρξης, συμβίωσης, για να μην πω πολλές φορές ότι είναι προβλήματα ζωτικά για την ίδια τη ζωή των πολιτών". Σε άλλο σημείο τόνισε: "Εκείνο που προέχει είναι πως όλοι πρέπει να παραμερίσουμε τις μικρότητές μας, τις μικροεπιδιώξεις μας, τις μικροπολιτικές μας και να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, συναρωγός και συμβοηθός και συναντιλήπτορας, για να μπορέσουμε τελικά να μπούμε σε μια νέα πορεία ανάπτυξης κι ευημερίας που να είστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσει από τον τόπο, από τις τοπικές κοινωνίες και αθροιστικά θα λειτουργήσει για να δημιουργήσει τη γενικότερη ευημερία. Απαιτείται λοιπόν σύνεση, ενότητα, συνοχή, υποχωρητικότητα, εργατικότητα. Χρειάζεται ο καθένας να δουλέψει εκεί που έχει ταχθεί κι εκεί που οι πολίτες τον έταξαν. Δεν είναι ώρα ούτε για θώκους, ούτε για πρωτοκλησίες, ούτε για πρωτοκαθεδρίες. Είναι η περίοδος που απαιτείται δουλειά κι εκείνο που έχουμε περισσότερο ανάγκη είναι πώς μέσα από αυτή τη δουλειά και την εργασία να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και την ενότητα. Βλέπετε ότι κατά καιρούς εμφανίζονται κάτι παραφωνίες μέσα στον κοινωνικό ιστό που προσπαθούν να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά και να οδηγήσουν σε κάποιες ιδιαίτερες μορφές εξάρσεων που θα ικανοποιήσουν και θα προβλέπουν μόνο για να δημιουργήσουν ταραχές και δεν αποσκοπούν στο γενικότερο καλό. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε". 

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος τόνισε τη μεγάλη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και το ρόλο της στην εξυπηρέτηση του πολίτη και μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Ο λαός μας περνάει δύσκολες ημέρες, οι δήμοι έχουν πολλά προβλήματα οικονομικά. Η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει δύσκολες μέρες, έχει ζήσει πολέμους κι έχει δώσει αίμα, πολύ αίμα, όμως κάθε φορά που ήμασταν μονοιασμένοι, ενωμένοι, κερδίσαμε, νικήσαμε, πετύχαμε, σταθήκαμε όρθιοι και βγήκαμε από την κρίση. Είμαι σίγουρος πως και σήμερα θα τα καταφέρουμε με τις θυσίες του λαού μας, με αγώνα απ' όλους". Και τόνισε χαρακτηριστικά: "Μονοιασμένοι κι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Δε μας χωρίζει τίποτα. Εχετε όλοι να προσφέρετε πολλά. Αρκεί να αφήσετε τα κομματικά και τα μικροπολιτικά και ό,τι άλλο μικρό σας χωρίζει. Να τα αφήσετε στην άκρη". 

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η νέα αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη -η οποία διαβεβαίωσε πως και τη νέα 5ετία θα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου-, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος στην ομιλία του. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ολοι εμείς σήμερα που ορκιστήκαμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας και θα εργαστούμε άοκνα και σκληρά με υπευθυνότητα και διαφάνεια για να  πετύχουμε τα καλύτερα για το δήμο και τους δημότες μας.

Αύριο είναι η πρώτη μέρα της νέας δημοτικής αρχής. Είναι αυτονόητο ότι είναι ημέρα δουλειάς για όλους. Τα προβλήματα και οι ανάγκες αυξάνουν καθημερινά, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολές, δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για καθυστερήσεις". Αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για το επόμενο διάστημα και υπογράμμισε: "Στην προσπάθεια αυτή που ξεκινάμε σήμερα δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε εχθροί. 

Απέναντί μας έχουμε μόνο τα προβλήματα που μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προς όφελος των δημοτών μας. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου μέχρι σήμερα, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και ιδιαιτέρως όλους όσοι για διάφορους λόγους δεν συμμετέχουν στη νέα δημοτική αρχή, για την άριστη συνεργασία που είχα. Δέσμευση όλων μας είναι να γίνουμε όλοι καλύτεροι και αποδοτικότεροι στη νέα θητεία που έρχεται".

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER