Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 12:43

Επίσκεψη Μπάμη στο Παλιοροβούνι

Γράφτηκε από την

Το Παλιοροβούνι επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης το Σάββατο το πρωί, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Σταυρόπουλο Ηλία, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σακελαριάδη Ηλία ιατρό και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μερόπης κ. Αλεξόπουλο Ιωάννη.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του, απηύθυναν από το Παλιοροβούνι αυστηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ δεσμεύτηκαν στην άμεση ανάδειξη του τόπου ως σημείου προορισμού και αναψυχής.
Φαράγγι, σπηλιές, νερά, κάστρο και εξωκλήσια "έκλεψαν" αρκετές από τις ώρες των επισκεπτών.
"Καλούμε τους αρμόδιους - τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος - να να επισκεφτούν τη περιοχή και να αντιληφθούν τι πάνε να κάνουν."
Ανήσυχος ο κ. Μπάμης, σημείωσε ότι: "στο ενδεχόμενο να μετατραπεί το Παλιοροβούνι σε κρανίου τόπο, τόσο η δημοτική Αρχή όσο και οι δημότες θα αντιδράσουν με κάθε μέσο. Πολύ φοβάμαι - συμπλήρωσε - ότι αν επιμείνουν οι αρμόδιοι στο σχέδιο τις μεταφοράς των απορριμμάτων εδώ, δε θα γίνει της Κερατέας αλλά της... Κορέας!"
Με θάρρος αναφέρθηκε ο Δήμαρχος για οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων ενώ τόνισε ότι ο δήμος Οιχαλίας επιθυμεί το διάλογο με την Περιφέρεια για μια βιώσιμη λύση στο καυτό αυτό θέμα.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα για την αναδείξη του φυσικού κάλλους της περιοχής προβαίνοντας σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε το Παλιοροβούνι να γίνει ένας σπουδαίος προορισμός. Χαρακτηριστικά δήλωσε, ότι πληρώνουμε να επισκεφτούμε τέτοια τοπία στο εξωτερικό ενώ τα έχουμε ακριβώς δίπλα μας και δε τα γνωρίζουμε.

[Πηγή: http://meropitopik.blogspot.com]