Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 23:45

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021:Πλώρη για διεκδίκηση από την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021:Πλώρη για διεκδίκηση από την Καλαμάτα

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να διεκδικήσει και επίσημα πλέον την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η απόφαση για το σχηματισμό φακέλου και την υποβολή του το 2015, για τη διεκδίκηση του μεγάλου στόχου. 

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για την κατάρτιση του φακέλου. Ανέφερε επίσης πως η υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη χρονιά εδράζεται αφενός στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου του 1821, και αφετέρου στην αξιόλογη πολιτιστική παρουσία της Καλαμάτας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι σημαντικός ο στόχος. Ο σκοπός συσπειρώνει σχεδόν όλους τους Καλαματιανούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες», είπε ο κ. Νίκας. Και σημείωσε ότι επώνυμοι Μεσσήνιοι της Αθήνας και του εξωτερικού τάσσονται υπέρ αυτής της προσπάθειας κι έχουν τη διάθεση να συμβάλουν ενεργά, ώστε να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.


NEWSLETTER