Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 21:22

Θα γίνει η ανάπλαση σε Ανάληψη και Ανάσταση

Γράφτηκε από τον
Θα γίνει η ανάπλαση σε  Ανάληψη και Ανάσταση


Τα έργα των αναπλάσεων στις πλατείες της Ανάστασης και της Ανάληψης στην Καλαμάτα, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, τελικά θα υλοποιηθούν.

Σε προχθεσινή του συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια, ο δήμαρχος Π. Νίκας πήρε την εντολή να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους.
Τα δύο αυτά έργα είχαν πέσει θύματα των υπερεντάξεων έργων (overbooking) στο ΕΣΠΑ, και για το λόγο αυτό δεν είχε μέχρι τώρα δοθεί η σχετική εντολή, παρά το ότι είχαν αναδειχθεί προσωρινοί μειοδότες.
Το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης στην Ανατολική Παραλία είναι προϋπολογισμού 428.766 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία "Ικτίνος Α.Ε.", με έκπτωση 39,35%. Με το έργο θα διαμορφωθεί η πλατεία του ναού της Ανάστασης, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην οδό Ναυαρίνου.
Το έργο ανάπλασης της πλατείας Ανάληψης στη Δυτική Παραλία είναι προϋπολογισμού 264.072 ευρώ και προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία "Παντεχνική Μεσσηνίας Ε.Ε." (Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ), με έκπτωση 40,05%.


NEWSLETTER