Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 14:19

Κανάκης κατά Καφαντάρη για το αγκυροβόλι του Καλτσίδη

Γράφτηκε από την
Κανάκης κατά Καφαντάρη για το αγκυροβόλι του Καλτσίδη

Για «α λα καρτ» και «εξπρές» αποφάσεις του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κανάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση», της ελάσσονος μειοψηφίας του Σώματος.

Ο δημοτικός σύμβουλος μιλά ειδικότερα για «σοβαρές προεκτάσεις, που επιφέρουν τη δυσαρέσκεια της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης, αλλά και των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου - Νέστορος», αναφερόμενος στη «θετική γνωμοδότηση για τη δημιουργία του ιδιωτικού αγκυροβολίου του Καλτσίδη, υπό τον "φερετζέ" της δήθεν  προστασίας των ακτών από διάβρωση», απόφαση η οποία -όπως αναφέρει- «πάρθηκε α λα καρτ και σε χρόνο εξπρές, σε τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, εντός μιας ώρας, την ίδια ημέρα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Ο Ηλ. Κανάκης αναρωτιέται αν υπήρξε η απαραίτητη, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, δημόσια διαβούλευση, για την πολυσέλιδη, όπως αναφέρει, περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και αν οι δημοτικοί σύμβουλοι «που ψήφισαν υπέρ, πρόλαβαν να διαβάσουν τις πάνω από 100 σελίδες σε διάστημα μιας ώρας -και κυρίως αν τις διάβασε ο εισηγητής του θέματος, πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πετρόπουλος». Ο Ηλ. Κανάκης εγκαλεί τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη για «σκοπιμότητα πίσω από  τις ενέργειές του αυτές», υποστηρίζοντας ότι «είναι κοινό μυστικό ότι στο Αρτάκι της Κορώνης, η διοίκηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος εκτελείται με δύο διαφορετικές ταχύτητες». Καταγγέλλει, ειδικότερα, «πρωτοφανή αδιαφορία» της  πλειοψηφίας και του Δ. Καφαντάρη, οι οποίοι, ως προς το Αρτάκι, «σκοπίμως αγνοούν τα επίσημα έγγραφα πρωτοκόλλου κατεδαφίσεως αυθαίρετων κατασκευών στον χώρο αιγιαλού» και «συστηματικά  κωλυσιεργούν, προκειμένου να μην υλοποιείται η επί χρόνια απόφαση κατεδαφίσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας».

Οσον αφορά για το έργο καθ’ εαυτό, «έμπροσθεν της ιδιοκτησίας Jarosite», η οποία, όπως λέει, «αποτελεί ταυτοχρόνως και φορέα υλοποίησης», αναρωτιέται «ποια εταιρεία είναι αυτή, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, ποιοι προΐστανται αυτής και αν υπάγεται φορολογικά στην ελληνική νομοθεσία ή αν αποτελεί εταιρεία offshore».

Καταλήγοντας, ο Ηλ. Κανάκης απονέμει «δημόσια μνεία στη λευκή ψήφο του προέδρου του Βασιλιτσίου Βασίλη Μάραντου και του δημοτικού συμβούλου Νικόλαου Βάγγαλη» και ζητεί «παρέμβαση  του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Πετράκου Αθανάσιου, ο οποίος, κυρίως λόγω της  εντοπιότητάς του, οφείλει να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς σχεδιάζεται στη συγκεκριμένη περιοχή».


NEWSLETTER