Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 16:21

Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που διαρκεί κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

 

Για το λόγο αυτό, μεθαύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών του δήμου, καθώς και εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο δήμο, ώστε να προταθούν δράσεις και να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο στόχος της εκστρατείας είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες τους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά, οι δράσεις που προτείνονται, είναι: Ομιλίες, αφίσες και φυλλάδια. Ποδηλατικές και περιπατητικές περιηγήσεις στην πόλη. Μετατροπή χώρων στάθμευσης σε χώρους πρασίνου. Κλείσιμο δρόμων κοντά σε δημοτικά σχολεία. Συμμετοχή στην εκστρατεία "Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου!".

 

Σε περίπτωση που κάποιος από τους ενδιαφερόμενους δεν μπορεί να παραστεί στη σύσκεψη, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή και ηλεκτρονικά με το αρμόδιο γραφείο, ώστε να δηλώσει την ιδέα του και την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην εκστρατεία (τηλ. 27213 61753, e-mail: a.kanellopoulou@kalamata.gr).


NEWSLETTER