Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 20:26

Ακατάλληλη η αίθουσα για το Δ.Σ. Καλαμάτας σύμφωνα με τον Μιχ. Αντωνόπουλο

Γράφτηκε από την

Ακατάλληλη για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θεωρεί την αναδιαμορφωμένη αίθουσα, στον όροφο του Δημαρχείου, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», της ελάσσονος μειοψηφίας.

 

Με επιστολή του στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ο Μ. Αντωνόπουλος διατυπώνει το αίτημα αναβολής των όποιων προγραμματισμένων συνεδριάσεων στον πιο πάνω χώρο και ζητεί το Σώμα να συνέλθει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου προκειμένου να αποφασίσει το νέο χώρο που θα συνεδριάζει.

Ο δημοτικός σύμβουλος επικρίνει την απόφαση του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή του τόπου σύγκλησης του Σώματος -«σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί το απερχόμενο Δ.Σ. να αποφασίζει πού θα συνταχθεί και θα συνεδριάσει το νέο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ο Μ. Αντωνόπουλος, ειδικότερα, σχετικά με τον χώρο συνεδριάσεων στο Δημαρχείο παρατηρεί ότι «από την σχετική μελέτη προσαρμογής, γίνεται αντιληπτό, ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τους χώρους συνάθροισης κοινού για καθήμενους και όρθιους, καθώς και όλες οι άλλες απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής, που απαιτούνται για αίθουσες διαβούλευσης και συνεδρίασης. Περιττό να αναφέρουμε ότι σε πλήρη ανάπτυξη το ανώτατο όργανο του δήμου μας δεν μπορεί να συνεδριάσει, ούτε για θέματα ρουτίνας, πόσω μάλλον για σημαντικά θέματα τριβής μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και για πιθανά έκτακτα θέματα. Δεν μπορεί να αποδώσει τιμές σε πρόσωπα ή εκπροσώπους φορέων και πολλά άλλα. Αναφέρουμε δε και τα παραδείγματα από την τελετή της ορκωμοσίας και για τις δημαιρεσίες, που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν στην παλιά ανακαινισμένη αίθουσα του Δημαρχείου».