Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 21:36

Ανεπαρκείς οι χώροι του Δήμου Καλαμάτας στο Διοικητήριο

Γράφτηκε από την
Ανεπαρκείς οι χώροι του Δήμου Καλαμάτας στο Διοικητήριο

Συνεργεία μπαίνουν σήμερα στο Διοικητήριο για την διευθέτηση και τον εξωραϊσμό των χώρων που παραχωρήθηκαν για τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα η δημοτική αρχή θεωρεί απολύτως ανεπαρκείς τους χώρου που διατίθενται, ιδιαίτερα μετά την 1/1/2013 οπότε μεταφέρονται και νέες αρμοδιότητες στο Δήμο, το πρόβλημα θα καταστεί οξύτερο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα χρησιμοποιεί, το μισό ισόγειο (σημερινή Πρόνοια και ΚΕΠ), τον 1ο όροφο και τον χώρο της Πολεοδομίας στον 3ο όροφο δίπλα στο ΚΕΠ. Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης. Τόνισε ακόμα πως μέχρι τις 31 Μαρτίου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν μετακομίσει στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τέθηκε στη χθεσινή συνάντηση του κ. Μαλαπάνη με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Βασιλόπουλο. Συνολικά, όπως εκτιμήθηκε, η μεταφορά - μετακόμιση όλων των υπηρεσιών στο Διοικητήριο θα κοστίσει γύρω στα 6.000 με 7.000 ευρώ.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της οικονομίας των πόρων και περιστολής των δαπανών για μισθώσεις ακινήτων, ο κ. Μαλαπάνης ζήτησε από το διευθυντή Οικονομικών Γιώργο Λαμπρόπουλο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μείωση των μισθωμάτων κατά 20%, σε υπηρεσίες που θα εξακολουθήσουν να στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα (όπως η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών και τα Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης), καθώ και άμεσης ενημέρωσης των ιδιοκτητών στα κτήρια που θα διακοπούν οι μισθώσεις (όπως, το ένα της ΝΕΛΕ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης).
Ακόμα, έγινε γνωστό ότι τα αρχεία των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα μεταφερθούν στο πρώην κτήριο της ΥΕΒ, στην οδό Λακωνικής, όπου γίνονται εργασίες διαρρύθμισης κι επισκευών γι’ αυτό το σκοπό.
Γ.Σ.


NEWSLETTER