Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 18:53

6 οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

 

Πλήρως επιβεβαιώθηκε το χθεσινό μας ρεπορτάζ για τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων στο Δήμο Τριφυλίας οι οποίοι ανακοινώθηκαν χθες από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, ορίστηκαν έξι αντιδήμαρχοι, από τους οποίους οι δύο θα είναι άμισθοι, όπως και δύο εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

Πιο συγκεκριμένα ορίστηκαν οι:

- Ιωάννης Αδρακτάς αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής -Τεχνικών Υπηρεσιών και Εργων -  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πρόεδρος Ποιότητας Ζωής και συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων.

- Μαρία Πανουσιοπούλου αντιδήμαρχος Οικονομικών -Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

- Παναγιώτης Τσίγγανος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης - Προστασίας Περιβάλλοντος και συντονιστής  για τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.

- Ιωάννης Μερκούρης αντιδήμαρχος Διοικητικής και Κοινωνικής Μέριμνας -Καθημερινότητας του Πολίτη - Παιδείας και συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Αετού.

- Βασίλειος Παπαθεοδοσίου αντιδήμαρχος Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Πολιτικής -  Εθελοντισμού - Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονιστής για τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών.  

- Σπυρίδων Χρονόπουλος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας - Πολεοδομίας και συντονιστής για την Δημοτική Ενότητα Αυλώνος. 

Ως εντεταλμένοι σύμβουλοι ορίστηκαν οι: Θεόδωρος Τσαλαμανδρής υπεύθυνος Γεωργικής Ανάπτυξης και συντονιστής Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης, Ιωάννα Κωσταντέλου υπεύθυνη Επικοινωνίας - Δημοσίων Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις από τους έξι και πιο συγκεκριμένα οι Αδρακτάς, Τσίγγανος και Μερκούρης ήταν αντιδήμαρχοι μέχρι και πρόσφατα που έληξε η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Με την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων ο κ. Κατσίβελας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η επιλογή ήταν να αξιοποιήσω σε πρώτη φάση και να δημιουργήσω ένα λειτουργικό σχήμα το οποίο θα είναι ωφέλιμο για τον τόπο και το δήμο μας. Βέβαια η επιλογή δεν ακυρώνει αξίες και δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επιλέχθηκαν να αξιοποιηθούν στην δεύτερη φάση της δημαρχίας μας, υστερούν ή δεν έχουν όλες τις ικανότητες για να ήταν οι επιλογές της πρώτης στιγμής. Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι πως πάμε σε οργάνωση του δήμου σε κεντρικό επίπεδο. Ετσι προέχουν οι θεματικές λειτουργίες του κάθε αντιδημάρχου. Προσπάθησα να είμαι σαφής και αναλυτικός για το τι ακριβώς αρμοδιότητες θα έχουν για να μη γίνεται αλληλοεπικάλυψη και να μην δημιουργούνται κενά. Θεσμοθετώ και χρησιμοποιώ τον όρο συντονιστής με την έννοια ότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο όπου θα περάσουμε πλήρως στην θεματική οργάνωση του δήμου. Και επειδή θα υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας, κάποιοι θα συντονίζουν το ρόλο και το έργο όλης της δημοτικής ενότητας για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Σημείωσε ότι η θητεία θα είναι δεδομένη, χωρίς να αποκλείει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει και ένας ανασχηματισμός, αφού αναφαίρετο δικαίωμα του δημάρχου είναι να διορθώνει όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά.

Σήμερα αναμένεται και η πρώτη σύσκεψη του δημάρχου με τους νέους αντιδημάρχους ώστε να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους και την πορεία του δήμου.

 

Κ.Μπ.