Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 21:53

Ο Γ. Ζόμπολας πρόεδρος στο Τοπικό Καλλιθέας

Γράφτηκε από τον

Στην κληρωτίδα αναδείχθηκε χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο Καλλιθέας. Τυχερός ήταν ο Γιώργος Δημ. Ζόμπολας, που επανεξελέγη. 

 

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας είχε καταθέσει ένσταση κατά της εκλογής του Γ. Ζόμπολα, ως πρώτου στο Τοπικό Συμβούλιο, ο Αριστείδης Δούβρης - συνυποψήφιος στον ίδιο συνδυασμό, του Δημήτρη Καφαντάρη, Ο κ. Ζόμπολας ήταν πρώτος με 13 ψήφους διαφορά από τον Αρ. Δούβρη.

 

Το δικαστήριο που εκδίκασε την ένταση, ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι οι δύο υποψήφιοι ισοψηφούν και πως θα χρειαστεί η κληρωτίδα για την ανάδειξη του πρώτου και προέδρου στο Τ.Σ. Καλλιθέας. Αργότερα το μεσημέρι, η δικαστής τράβηξε από την κληρωτίδα το όνομα του Γ. Ζόμπολα.

Το αποτέλεσμα στην Καλλιθέα

Απαραίτητη η διευκρίνιση για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη δικαστική απόφαση που αφορά την Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας. Ο Γιώργος Ζόμπολας που κέρδισε στην κληρωτίδα, είχε αναδειχθεί πρώτος, λόγω... αναριθημτισμού. Ο Αριστείδης Δούβρης στην πραγματικότητα ήταν μπροστά με μία ψήφο (113 έναντι 112), αλλά το δικαστήριο δε δέχθηκε την ακύρωση ενός ψηφοδελτίου του συνυποψηφίου του, που είχε ζητήσει με την ένστασή του. Αντίθετα, δέχθηκε την αντένσταση του Γ. Ζόμπολα και του καταμέτρησε υπέρ του ένα ακόμα ψηφοδέλτιο, φέροντάς τον να ισοψηφεί (113 - 113) με τον Αρ. Δούβρη. Και η κληρωτίδα χαμογέλασε και έδωσε νέα θητεία προέδρου στο Γ. Ζόμπολα.

 

Γ.Σ.

Στη φωτογραφία: Ο Γ. Ζόμπολας μετά τη νίκη στην κληρωτίδα με τη δικηγόρο του Χρ. Καρύγιαννη και τη σύζυγό του Αναστασία