Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 22:32

"Κονδύλια για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Καλαμάτας" ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

Γράφτηκε από τον
"Κονδύλια για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Καλαμάτας" ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση

 

Ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση του συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσου Νιάρχου χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, να γραφτούν κονδύλια στον προϋπολογισμό του δήμου για τη σίτιση μέχρι το τέλος του 2014 και να προβλεφθούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς στον προϋπολογισμό του 2015. Και αυτό παρότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παύλος Μπουζιάνης ζήτησε να υπάρξει ενδιαφέρον για τη σίτιση των μαθητών σε όλα τα ολοήμερα σχολεία του δήμου.

 

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μετά την πρόταση του κ. Νιάρχου, ο κ. Μπουζιάνης ζήτησε «με τις αρμοδιότητες να έρθουν και οι πόροι». Πρότεινε «σίτιση σε όλους τους μαθητές σε όλα τα ολοήμερα. Οχι διάκριση, μόνο για το Μουσικό», επισημαίνοντας πως «υπάρχουν παιδιά στα ολοήμερα που δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στις τσάντες τους».

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης παρατήρησε ότι «είναι καταστροφικό μια δημοτική αρχή να μην διεκδικεί πόρους μαζί με τις αρμοδιότητες». Ζήτησε «να διεκδικηθούν τα οφειλόμενα στην τοπική αυτοδιοίκηση, να σηκώσουμε τη φωνή μας και το ανάστημά μας» και συμφώνησε και με την πρόταση Νιάρχου και την πρόταση Μπουζιάνη να δοθεί σίτιση και για τα ολοήμερα.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, είπε ότι «αυτή η δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι διεκδικεί. Πήρε τα χρήματα που της οφείλονταν και πλήρωσε και δεν χρωστάει σε κανέναν επαγγελματία».

Υπέρ της πρότασης Νιάρχου και Μπουζιάνη τάχθηκε και ο σύμβουλος της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, που παρέστη με δικαίωμα λόγου.

Ο σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τ. Νιάρχος, που έθεσε το θέμα για το Μουσικό, ενημέρωσε ότι «η αρμοδιότητα της σίτισης είχε περάσει στην Περιφέρεια και τον Απρίλιο επανήλθε στους δήμους». Ζήτησε «να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2014 για να έχουν σίτιση μέχρι τα Χριστούγεννα και να προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015 για τη συνέχεια». Παρατήρησε ότι «πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν η παιδεία. Είναι ευθύνη του κράτους και η σίτιση». Ομως, απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, ανέφερε ότι «αφού είστε υπέρ της παραχώρησης αρμοδιοτήτων στο δήμο, να διεκδικήσετε την επιχορήγηση του δήμου ή να βάλετε δημοτικά χρήματα. Θα βρείτε χρήματα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, βρείτε και για τη σίτιση».

Τελικά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση Νιάρχου, ακόμα και ο Π. Μπουζιάνης.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER