Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 11:24

Σε πλήρη αποσύνθεση η Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος από τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την

Αλλη μια τουριστική περίοδος πέρασε χωρίς να γίνει κάτι ουσιαστικό από την δημοτική αρχή για ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης. Πολλές οι υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια αλλά τίποτα επί της ουσίας. 

Για άλλη μία θερινή περίοδο η πόλη της Κορώνης «πνίγηκε» στην κυριολεξία από τα σκουπίδια και την αφόρητη δυσοσμία τους. Η δυσοσμία από τους λιγοστούς, άπλυτους και «πλημμυρισμένους» από σκουπίδια κάδους που βρίσκονται μέσα στην Κορώνη αλλά και στους οικισμούς της, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στις  κοντινές και πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής προκαλούν την πλήρη δυσφορία και αγανάκτηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών όσο και των επισκεπτών της, καθ' όλη την τουριστική περίοδο και φέτος. Οι κάδοι όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τον όγκο των απορριμμάτων αλλά και η δυσοσμία τους καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι αφόρητη καθώς έχουν να πλυθούν εδώ και χρόνια. Οι εικόνες είναι τουλάχιστον απογοητευτικές.

Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο αλλά και στην παραλιακή της Κορώνης και προχωρώντας προς τον μόλο και την πλατεία του μόλου όπου βρίσκεται η παιδική χαρά, το θέαμα είναι απερίγραπτο. Τόνοι σκουπιδιών στοιβαγμένα μέσα και έξω από χαλασμένους κάδους, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και ανυπόφορη δυσοσμία. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι δρόμοι που οδηγούν στις κοντινές και πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής, προς Ζάγκα, Μεμί, Κρυονέρι. 

Η Κορώνη, ένας τόπος που έχει κηρυχθεί ως ιστορικός τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνεχίζει να δυσφημείται από την ανικανότητα και την ανυπαρξία των υπευθύνων για την εύρεση άμεσων και οριστικών λύσεων για την κατάσταση που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τον δήμαρχο κ. Δ. Καφαντάρη να ασχοληθεί με περισσότερο ζήλο για την οριστική επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά την δημόσια υγεία ώστε αυτές οι εικόνες ντροπής για έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό του Δήμου Πύλου-Νέστορος όπως η Κορώνη, να μην επαναληφθούν και την επόμενη τουριστική περίοδο.

Το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Συλλόγου Κορώνης