Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 09:50

"ΡΑΚΙ" Τρυφιλίας: Παραιτείται ο Γ. Θεοδωρακόπουλος, στη θέση του η Βάσω Βρεττού

Γράφτηκε από τον

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Τριφυλίας" υπέβαλε ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος στην συντονιστική επιτροπή της "Κίνησης", η γενική συνέλευση της οποίας θα γίνει σήμερα το βράδυ στις 9, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, ειδικά για αυτό το ζήτημα. 

Προσωπικοί λόγοι είναι αυτοί που οδήγησαν τον κ. Θεοδωρακόπουλο σε αυτή την απόφαση, την οποία ήδη είχε εκφράσει και κοινοποιήσει στα μέλη της συντονιστικής από τα τέλη Αυγούστου. Η απόσταση από την μόνιμη κατοικία του, που είναι η Καλαμάτα, φαίνεται ότι είναι καθοριστικός παράγοντας στο να μπορεί να παρακολουθεί και να συμμετέχει από κοντά σε όλα τα δρώμενα της Τριφυλίας.

Κάποιες αρρυθμίες που διαπιστώθηκαν στην λειτουργία της δημοτικής παράταξης με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου και ειδικά στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται ότι επέσπευσαν τα γεγονότα και όπως όλα δείχνουν θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση και η αντικατάστασή του. Οι συγκεκριμένες αρρυθμίες φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει την δυσφορία σε αρκετά μέλη του συνδυασμού, αλλά και σε απλούς υποστηρικτές.

Εφόσον από την γενική συνέλευση γίνει δεκτό το αίτημα της αντικατάστασής του, καθώς ο κ. Θεοδωρακόπουλος θα παραμείνει μέλος της "Κίνησης", τις επόμενες μέρες θα υποβάλει την παραίτησή του και από δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας.

Πρώτος επιλαχόντας στην ΔΕ Κυπαρισσίας που έχει πάρει την έδρα ο κ. Θεοδωρακόπουλος, είναι ο Νώντας Βουδούρης, με τις πληροφορίες όμως να λένε, ότι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων εκτός Τριφυλίας για το επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανότατα να τον κάνουν να μην δεχθεί την θέση. Ετσι επικρατέστερη αντικαταστάτρια εμφανίζεται αυτή τη στιγμή η δεύτερη επιλαχούσα Βάσω Βρεττού και αυτό θα επικυρωθεί και από την γενική συνέλευση.  

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στο τρόπο λειτουργίας της "Κίνησης" προβλέπεται η αντικατάσταση των εκλεγμένων μελών κατά την διάρκεια της δημοτικής θητείας, αλλά σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο να γίνει μια αντικατάσταση -και μάλιστα του επικεφαλής- τόσο γρήγορα.

Κ.Μπ.