Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 10:15

Ανοιχτή συνάντηση φίλων του συνδυασμού Μάκαρη

Γράφτηκε από την
Ανοιχτή συνάντηση φίλων του συνδυασμού Μάκαρη

Με προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την τοπική οικονομία θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο συνδυασμός "Ανοιχτός - Δήμος Ενεργοί Πολίτες", όπως αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη -μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας- ανοιχτή συνάντηση μελών και φίλων του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, παρουσία των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οργάνωση και η διαρκής λειτουργία του συνδυασμού, η συγκρότηση θεματικών ομάδων εργασίας, καθώς και μια πρώτη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τοποθετήσεις των ομιλητών συνέκλιναν στο ότι ο συνδυασμός θα πρέπει να εστιάσει αφ' ενός στη διαρκή παρακολούθηση και την εποικοδομητική κριτική των αποφάσεων και των ενεργειών της πλειοψηφίας -καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών γι' αυτές- και αφετέρου στην κατάθεση συγκεκριμένων, τεκμηριωμένων προτάσεων -με έμφαση σε θέματα ποιότητας ζωής και τοπικής οικονομίας- με βάση τις δικές του προγραμματικές θέσεις και ανεξάρτητα από την ατζέντα της πλειοψηφίας.

Τονίστηκε επίσης ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση όλων των συνδυασμών για περισσότερη έμφαση στα προβλήματα της περιφέρειας του δήμου, και ότι θα πρέπει  τα τοπικά συμβούλια να κληθούν να αναδείξουν -με την συμμετοχή των κατοίκων- τις άμεσες προτεραιότητες των περιοχών τους.

Τέλος επισημάνθηκε η -για την ώρα- ελλιπής ενημέρωση από πλευράς δημοτικής αρχής προς την μειοψηφία, αφού, την Δευτέρα, για παράδειγμα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο και -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- η λίστα με τα 27 θέματα προς συζήτηση δόθηκε μόλις χθες στις δημοτικές παρατάξεις. Επιπλέον αρκετά από τα θέματα που θα συζητηθούν αναφέρονται υπό μορφή τίτλων χωρίς την αντίστοιχη εισήγηση. "Ο συνδυασμός μας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντίστοιχων επιτροπών" υπογραμμίζεται κλείνοντας. 

  

   

 


NEWSLETTER