Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 08:03

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ξεκίνημα σήμερα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ξεκίνημα σήμερα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Συζητείται σήμερα στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης για τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία διεκδίκησης της Καλαμάτας ως "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021". 

Ο δήμος ετοιμάζεται για τη δημιουργία και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, ώστε η πόλη να διεκδικήσει την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου του 1821, ενώ θα στηριχθεί και στην αξιόλογη πολιτιστική παρουσία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη σημερινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να ορίσει μέλη στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων (ΔΕΥΑΚ, "Φάρις", Λιμενικό Ταμείο κλπ.) και στο Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμα, αναμένεται: Να εκλέξει αντιπροσώπους στο Σύνδεσμο Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης. Να συζητήσει το  αίτημα παρατάξεων της μειοψηφίας του Δ.Σ. περί της καταλληλότητας της νέας αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Να εγκρίνει την παραχώρηση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο (πρώην περιφερειακό ιατρείο ΙΚΑ) για τη στέγαση του ΕΚΑΒ Καλαμάτας, τη συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση της  ευρωπαϊκής εκστρατείας Mobility Week στην Καλαμάτα και τη διοργάνωση αγοράς αγροτικών προϊόντων Ταϋγέτου στην Τοπική Κοινότητα Λαδά.


NEWSLETTER