Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 10:48

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Γράφτηκε από την

Με μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την προγραμματική σύμβαση για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Πρόκειται για προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Φάρις και Πνευματικού Κέντρου, ενώ ο προϋπολογισμός για το έργο της διεκδίκησης (Γραφείο Υποψηφιότητας κ.α.) ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. 

Τόσο η πλειοψηφία, όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας - εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση- τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησης του σημαντικού αυτού θεσμού από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης πάντως εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις για τις προϋποθέσεις διεκδίκησης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν οργανωμένες κινήσεις για να αποφευχθούν τα άσχημα παραδείγματα της Θεσσαλονίκης το 1997 και της Πάτρας το 2006.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε δύο επιτροπές στο πλαίσιο της διεκδίκησης και της τήρησης της προγραμματικής σύμβασης.

Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης

1) Θανάσης Ηλιόπουλος

2) Νίκος Μπασακίδης

3) Νατάσα Μπελογιάννη

4) Μανώλης Μάκαρης με αναπληρωματικό το Δημήτρη Φαββατά

5) Θόδωρος Μπρεδήμας με αναπληρωματικό το Γιάννη Χριστόπουλο

Παράλληλα προβλέπεται και η λειτουργία τριμελούς Επιτροπής Παραλαβής του Εργου σε κάθε μία από τις 5 φάσεις μέχρι τη λήξη του σταδίου της προεπιλογής το φθινόπωρο του 2015.

Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της "Ε"