Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 21:58

Σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Πλατύ

Γράφτηκε από τον
Σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Πλατύ

 

Το ζήτημα με τα σκουπίδια γύρω από το Πλατύ είναι σοβαρό και πολύχρονο. Και δεν αφορά μόνο το μεγάλο χώρο, ανάμεσα στο Πλατύ και το Αριοχώρι, που κατά καιρούς λειτουργεί ως αυτοσχέδια χωματερή.

 

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από ιδιοκτήτες κτημάτων και επιβεβαιώσαμε σε επίσκεψή μας στην περιοχή, κτήματα και δρόμοι έχουν μεταβληθεί σε σκουπιδότοπους. Οπως φαίνεται, κάτοικοι της περιοχής, τσιγγάνοι και όχι μόνο, πετούν τα σκουπίδια τους, ό,τι άχρηστο και παλιό αντικείμενο έχουν για ξεφόρτωμα, σε κτήματα και δρόμους. Ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος βρίσκεται στο μεγάλο χώρο, κάτω από τις ράχες, αλλά είναι φανερό πως δεν πρόκειται μόνο για σκουπίδια από απορριμματοφόρα του δήμου, αλλά κυρίως από αυτοκίνητα ιδιωτών. Και είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια καινούργια κατάσταση, αλλά για μια απαράδεκτη εικόνα που κρατάει μήνες ή χρόνια και αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει.

Το Τοπικό Συμβούλιο στο Πλατύ που το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να αδιαφορούσε, οφείλει άμεσα να ασχοληθεί και να πιέσει, να ζητήσει λύση από τη δημοτική αρχή και να συμβάλει σ’ αυτή. Και η δημοτική αρχή να σκύψει στο πρόβλημα, να δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση και να ξεβρωμίσει τον τόπο.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER