Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 12:49

Οχι στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οχι στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να μην μετέχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία προωθείται η αξιολόγηση.

Υπογραμμίστηκε πως «η ποσόστωση, αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από τον Ν.4250/14, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».

Συμπερασματικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των δήμων με βάση το Ν.4250/14, που όπως επισημάνθηκε στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων, καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τον δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER