Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 10:17

Αφόρητη δυσοσμία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Αφόρητη δυσοσμία επικρατεί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας λόγω της προβληματικής λειτουργίας του θαλάμου ψύξης οργανικών, στο ύψος της ψαραγοράς. Η ευρύτερη περιοχή είναι απλησίαστη, καθώς η κατάσταση είναι δραματική και οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας επιτέλους να λάβει μέτρα ο δήμος.

 

Στο θάλαμο αποθηκεύονται ουσιαστικά οργανικά υπολείμματα της ψαραγοράς καθώς τα κρεοπωλεία έχουν επιλέξει άλλο τρόπο απομάκρυνσης των υπολειμμάτων τους, σύμφωνα με τον Κώστα Αγγελόπουλο, που διατηρεί το κυλικείο στο βόρειο τμήμα της Αγοράς. Αγανακτισμένος από την κατάσταση ζητά να δοθεί άμεσα λύση, καθώς η δυσοσμία είναι τόσο έντονη που όχι μόνο διώχνει τους πελάτες από το δικό του μαγαζί αλλά δε μπορεί να σταθεί ούτε και ο ίδιος στην περιοχή. Αντίστοιχα εκφράζονται και άλλοι επαγγελματίες της περιοχής, που δηλώνουν αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν έντονα, αφού η κατάσταση έχει παραγίνει.

"Χαλάει ξανά και ξανά και ο δήμος αδιαφορεί εντελώς" σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος που επανειλημμένως έχει ζητήσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας όπως λέει, αφού το σημείο που βρίσκεται ο θάλαμος, όταν χαλάει και αποψύχονται τα απόβλητα, πλημμυρίζει και βρομάει όλη η περιοχή.

Η Βασιλική Μάλαμα δραστηριοποιείται στην κρεαταγορά και όπως λέει, η μπόχα του θαλάμου που εξυπηρετεί την ψαραγορά είναι αφόρητη σε όλη την ΚΑΚ. "Δεν είναι λίγες οι φορές που πελάτες μας διαμαρτύρονται προσβάλλοντας μάλιστα κι εμάς, νομίζοντας πως έχουμε κι εμείς ευθύνη. Κάθε φορά που χαλάει ο θάλαμος, και είναι συχνό το φαινόμενο, δε μπορεί να σταθεί άνθρωπος στην αγορά" επισημαίνει.

Ο Γιώργος Κουκουβίνος και ο Παναγιώτης Σιαμπής τονίζουν την ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο σύμφωνα με το Θανάση Πετρόπουλο είναι "πάρα πολύ σοβαρό και ο δήμος θα πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα και οριστικά".

Κ.Δ.