Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 15:30

Νίκας κατά Μαντά: "Δε θα δεχθώ μισθοδοτούμενους συκοφάντες"

Γράφτηκε από τον

 

 

Αστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, εξαπολύοντας επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλή Μαντά, τον οποίο χαρακτήρισε "μισθοδοτούμενο συκοφάντη".

 

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στις 17 Οκτωβρίου θα γίνει η κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας και τόνισε πως ο δήμος προχωράει μόνος του τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων που μένουν εκεί, στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας, αφού δε βρήκε διάθεση συνεργασίας από την Περιφέρεια.

Την Πέμπτη στις 2 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε έκτακτη συνεδρίασή του θα πάρει αποφάσεις για τη διαδικασία κατεδάφισης (εδώ).

Ο Π. Νίκας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη κι επεσήμανε πως έχει πολιτικές διαφωνίες που όσο είναι δήμαρχος θα τις διακηρύττει. Παρατήρησε ότι στα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του αεροδρομίου της Καλαμάτας και της απένταξης των έργων από το ΕΣΠΑ προστατεύει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα σκύβει το κεφάλι και τη μέση. 

Για την κατανομή του ΕΣΠΑ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι εκβιασμοί και οι προσωπικές πολιτικές των περιφερειαρχών, να μη χρειάζεται να γλύφουν και να παρακαλούν οι δήμαρχοι. Και ζήτησε κατανομή σε δήμους βάσει κριτηρίων, όπως έγινε με το "Θησέα".

 

Κατηγορώντας τον Π. Μαντά, είπε ότι εξαπέλυσε εναντίον του αναίτια επίθεση εναντίον του που εμπεριείχε ψέματα και συκοφαντίες και τον κάλεσε να διαλέξει αν θα είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ ή μισθοδοτούμενος αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας πως στην τρίτη του θητεία ως δήμαρχος δε θα δεχθεί μισθοδοτούμενους συκοφάντες.