Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 15:12

Δεν θέλουν στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σκουπίδια από την υπόλοιπη Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Δεν θέλουν στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου σκουπίδια από την υπόλοιπη Πελοπόννησο

Αντίθετη είναι η δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στην Κορινθία, με το ενδεχόμενο απόθεσης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές εκτός του δήμου. Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ..

 

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο επισημαίνεται ότι «ο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Φενεού».

«Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί ο δήμος μας σε "σκουπιδο-υποδοχέα" της Πελοποννήσου και εξοργισμένη με το γεγονός ότι παρά την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα που έδειξε ο δήμος μας, χωροθετώντας περιοχή για τη δημιουργία ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ ώστε να λύσει το πρόβλημα της Δυτικής Κορινθίας, τιμωρείται αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση» προστίθεται στο ψήφισμα.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο δήμος Ξυλοκάστρου είναι αγροτουριστικός και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή του θα επηρεάσει αρνητικά και γι' αυτό, «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αγωνιστεί με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER