Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 23:09

Αμεσα, αλλά όχι στις 17 Οκτωβρίου, η μετεγκατάσταση τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμεσα, αλλά όχι στις 17 Οκτωβρίου, η μετεγκατάσταση τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα

 

Σύντομα, αλλά όχι στις 17 Οκτωβρίου όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό θα δρομολογηθεί η διαδικασία μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στη Μπορμπίτα.

Αυτό προέκυψε διά στόματος του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας μάλιστα σημείωσε ότι έπειτα από επαφές με στελέχη του υπουργείου Δημοσίας Τάξης άμεσα θα προχωρήσει στη Μπιρμπίτα η εγκατάσταση λυόμενων από την περιοχή της Αμυγδαλέζας για τη στέγαση των τσιγγάνων, ενώ όπως είπε έλαβε διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου ότι θα διατεθεί έως και 500.000 ευρώ για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στην περιοχή της Μπιρμπίτας.

“Ο νόμος δίνει στους τσιγγάνους το δικαίωμα να επιλέξουν σπίτι και να επιδοτηθούν για το ενοίκιο και την οικοσκευή” σημείωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει σε συνεργασία με τον εισαγγελέα και την Αστυνομία την ημερομηνία κατεδάφισης των παραγκών και μετεγκατάστασης στο νέο χώρο με την προϋπόθεση ότι θα έχουν γίνει όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες.

Στην αρχή της διαδικασίας οι παρατάξεις των κ. Μάκαρη, Μπρεδήμα και Αντωνόπουλου καταψήφισαν το κατεπείγον του θέματος ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής. Υπέρ του κατεπείγοντος τάχθηκε ο Δημήτρης Οικονομάκος, ενώ απουσίαζε ο Γιώργος Δημητρούλιας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER