Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 00:57

Αποτίμηση και κριτική στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών"

Γράφτηκε από την
Αποτίμηση και κριτική στην πρώτη μετεκλογική συνέλευση του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών"

Την πρώτη μετεκλογική του συνέλευση πραγματοποίησε το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας” την Τετάρτη το βράδυ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Στο πλαίσιό της διεξήχθη μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν το δήμο, ενώ έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της πολυεπίπεδης δράσης της παράταξης έως τώρα. Παράλληλα, εγκρίθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της και συγκροτήθηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή.

Ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης κατά την τοποθέτησή του στάθηκε στη “λάθος κατεύθυνση της δημοτικής αρχής” - κάνοντας λόγο για "μονομερή, λανθασμένη και ετεροβαρή παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των περιμετρικών γειτονιών”, καθώς και στην "απουσία σχεδίου για την εσωτερική συνοχή του νέου καλλικρατικού δήμου σε σχέση με την περιφέρεια”.

Οσον αφορά το σχέδιο πόλης μίλησε για “σοβαρή ανεπάρκεια χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς υπεράσπιση κατευθυντήριων αρχών για την οικιστική και πολεοδομική ανάπτυξη”, καθώς και για έλλειψη οικολογικής συνείδησης. Από την κριτική του κ. Μπεχράκη δεν ξέφυγαν η πολιτική αύξησης των δημοτικών τελών, η φετινή κατάργηση του πανηγυριού της Υπαπαντής, καθώς και το πρόβλημα των απορριμμάτων - κάνοντας λόγο για “σκουπιδοσόκ” στο οποίο υποβάλλει την πόλη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για να δρομολογήσει λαθεμένες διαδικασίες.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του "Δικτύου" μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Ποτέα, αναφέρθηκε σε όλα τα παραπάνω επισημαίνοντας ότι σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο ο δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Ιδιαίτερα στάθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και στην τακτική του δημάρχου “να εμφανίζει και να εξαφανίζει τα σκουπίδια με μαγικό ραβδάκι”, ανάλογα με τις σκοπιμότητες.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER