Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 16:24

Συνάντηση Αναστασόπουλου με κατοίκους οικισμού Καφού

Γράφτηκε από την

Με αντιπροσωπεία κατοίκων από το Καφού Αίπειας συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία του αντιδημάρχου Νίκου Φύκιρη.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βέρνερ Γκένσμπεργκερ, Φάλκο Μαρξ και Βύρων Συντυχάκης παρουσίασαν στο δήμαρχο ένα δείγμα της συνολικότερης προσφοράς των ξένων κατοίκων στην περιοχή που αφορά: το βάψιμο του ιατρείου και του Δημοτικού Σχολείου Λογγάς και την τοποθέτηση υδρορροών, κουρτινών κ.λπ. Επίσης τις δωρεές σε σχολικά είδη, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτές για τις ανάγκες διδασκαλίας των μαθητών, ενώ πληρώνουν και την καθαρίστρια του ιατρείου. Ακόμη οι κάτοικοι του Καφού έχουν δωρίσει ιατρικά μηχανήματα στα ιατρεία της περιοχής, αναλώσιμα και φάρμακα, καθώς και τρόφιμα και είδη ρουχισμού σε άπορες και φτωχές οικογένειες.

Με την ευκαιρία της συνάντησης συζήτησαν επίσης την βελτίωση των δρόμων προς το Καφού, για να συμπεριληφθεί στην μελέτη και να ενταχθεί στο διαχειριστικό σχέδιο της Τοπικής Κοινότητας Χράνων.

 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή αναφέρεται ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία τους. Τέλος οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για νέα συνάντηση ώστε να μιλήσουν για μια πρόταση που αφορά την αξιοποίηση βιομάζας ως εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας, που ονομάζεται «Ξυλαέριο στη Μεσσηνία-Καταλύτης για θέσεις εργασίας».