Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 17:18

Ο Γ. Καρβέλης πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Γ. Καρβέλης πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης

Ο Γιώργος Καρβέλης είναι από την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, με αντιπρόεδρο τον Σωτήρη Μιχαλόπουλο. Παράλληλα την εκτελεστική επιτροπή του Συνδέσμου αποτελούν ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Φάββας με αναπληρωματικό τον Γιάννη Καμβυσίδη.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Μπάκας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ως επικεφαλής του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, νιώθω την ανάγκη να κάνω ένα σύντομο απολογισμό οικονομικών στοιχείων και δράσεων που δρομολογήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα της θητείας μας, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2014.

Κατ’ αρχήν παραδίδουμε στη νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου ταμείο με 250.000 ευρώ, ποσό που ανέρχεται σχεδόν στο 1/5 των ετήσιων εισπράξεων. Παράλληλα ο φορέας δεν χρωστάει πουθενά και σε κανέναν. Το αντίθετο συμβαίνει με τους δήμους-μέλη του.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ αφ’ ενός μεν το ολιγομελές προσωπικό του Νομικού Προσώπου (ένας διοικητικός υπάλληλος, ένας οικονομικός υπάλληλος και έξι ηλεκτρολόγοι) που ανταποκρίθηκε σε κάθε δύσκολη στιγμή με υπευθυνότητα και υπηρεσιακή επάρκεια, αφ’ ετέρου δε τους πρώην προέδρους της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας κ.κ. Σαράντο Μαρινάκη και Ανδρέα Καραγιάννη και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, για την άριστη συνεργασία που είχαμε σε πολυεπίπεδη βάση. Μάλιστα καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν κατά κύριο λόγο η εκπόνηση της ήδη ολοκληρωμένης τεχνικοοικονομικής μελέτης με κόστος μόνο 50.000 ευρώ(!) και προϋπολογισμό έργου στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού Φ600. Πέραν αυτού αναπαλαιώθηκε το κτήριο του παλαιού αντλιοστασίου του Πηδήματος, που αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή με το ελάχιστο κόστος των 7.000 ευρώ αφού το προσωπικό που απασχολήθηκε ήταν μέσω σχετικών προγραμμάτων και δεν επιβαρυνθήκαμε το κόστος εργασιών.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο κτήριο δεν είχε γίνει ποτέ καμία παρέμβαση στον φέροντα οργανισμό του από το 1936, χρονολογία που κατασκευάσθηκε από τον αείμνηστο δήμαρχο Καλαμάτας Χρήστο Κουμάντο, μαζί με τις δεξαμενές Κάστρου και Πηδήματος, τον μαντεμένιο αγωγό μεταφοράς νερού στην Καλαμάτα Φ300 (που λειτουργεί μέχρι σήμερα) και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης. Επίσης συντηρήθηκε ή αντικαταστάθηκε εγκαίρως ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των εγκαταστάσεων. Κάναμε επιτυχείς παρεμβάσεις σε δύσκολα σημεία του κεντρικού αγωγού αντικαθιστώντας επικίνδυνα τμήματά του. Επιπλέον στην ίδια κατεύθυνση κινηθήκαμε και για την εξισωτική δεξαμενή του Συνδέσμου στο Πήδημα.

Γενικότερα λύθηκαν αρκετά προβλήματα, πλην όμως συν τω χρόνω παρουσιάζονται νέα, ένεκα της παλαιότητας κτηρίων και δικτύων.

 

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι στο νέο προεδρείο, κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνει και έχουν ως τελικό στόχο την ομαλή και εύρυθμη υδροδότηση 100.000 καταναλωτών".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER