Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 14:25

Ο Δήμος Καλαμάτας "ψήνει" το ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο Κηπούπολης

Γράφτηκε από την

Κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να πείσει το ΥΠΕΚΑ να επανυποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ίδια -και ήδη απορριφθείσα μια φορά- πρόταση για την πολεοδόμηση της Κηπούπολης, «με επιπλέον συλλογιστική και επιχειρήματα».

 

Αυτό γνωστοποιεί ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι επικεφαλής του κλιμακίου στελεχών της Πολεοδομίας θα είναι ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, τονίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχει, ήδη, νέο τεχνικό περιβάλλον στο ΥΠΕΚΑ».

 

Οπως αναφέρεται, ειδικότερα, στην ανακοίνωση του δήμου, «η κατεύθυνση είναι να υποβάλει το ΥΠΕΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ίδια πρόταση όσον αφορά στην πολεοδόμηση της Κηπούπολης, για την οποία έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με επιπλέον συλλογιστική και επιχειρήματα». Ανάλογα με τις εξελίξεις στο υπουργείο και στο ΣτΕ, καταλήγει ο Δήμος Καλαμάτας στην ανακοίνωσή του, «θα υπάρξει συζήτηση και πάλι σε τοπικό επίπεδο για τον επαναπροσδιορισμό της στάσης του δήμου. Ολα θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες της Κηπούπολης».