Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 09:40

Αναβλήθηκε η δίκη για τα σκουπίδια στον Αγιο Νικόλαο

Γράφτηκε από τον
Αναβλήθηκε η δίκη για  τα σκουπίδια στον Αγιο Νικόλαο

Για τις 25 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, για την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια του Δήμου Πύλου - Νέστορος, στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχει καταθέσει ο δικηγόρος - πρώην δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Η πρόεδρος Πρωτοδικών Πολυξένη - Μαρία Παπασαραντοπούλου παρατήρησε ότι μέχρι τότε ισχύει η απόφαση προσωρινών μέτρων, που έχει εκδώσει το Σεπτέμβριο. Ο κ. Γιαννόπουλος υπέβαλε ένα ακόμα αίτημα, να υποχρεωθούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο υπουργός Περιβάλλοντος να απομακρύνουν τα δεματοποιημένα σκουπίδια, όπως ορίζει η σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στον Αγιο Νικόλαο. «Τώρα επιτρέπεται μια ανομία. Να πετάνε τα σκουπίδια στον ΧΑΔΑ, που με απόφαση περιφερειάρχη έχει κλείσει από το 2012. Εχουμε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.
Ο δικηγόρος του δήμου Χρήστος Παναγιωτόπουλος είπε ότι «συνεχίζουμε να πειθαρχούμε και να εφαρμόζουμε την προσωρινή διαταγή». Μαζί με τη δικηγόρο της Περιφέρειας ανέφεραν πως είναι στη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος με κινητό δεματοποιητή.
Στη διαδικασία παρευρέθηκαν εντός αίθουσας ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλιού και εκτός αίθουσας ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος.
Να υπενθυμίσουμε ότι με την προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Πρωτοδικείο Καλαμάτας έχει ζητήσει από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Περιβάλλοντος: Να λάβουν κάθε πρόσφορο τεχνικό μέτρο για την αποκατάσταση των διαρρηχθέντων και εναποτεθειμένων επί του εδάφους δεματοποιημένων σύμμικτων απορριμμάτων. Να προβούν στη λήψη προσωρινών μέτρων πυροπροστασίας και συγκράτησης των στραγγιδίων των δεματοποιηθέντων αστικών σύμμικτων απορριμμάτων, με τη διάνοιξη περιμετρικής τάφρου συγκράτησης και απορροής των ομβρίων και των στραγγιδίων των δεματοποιηθέντων σύμμικτων απορριμμάτων και με την εγκατάσταση εξοπλισμού πυρόσβεσης στο ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου.


NEWSLETTER