Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 21:44

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Καλαμάτας κατέθεσε απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" του Μανώλη Μάκαρη. Οπως έγινε γνωστό μάλιστα το συγκεκριμένο ψήφισμα αναμένεται να στηρίξουν η "Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας" του Θόδωρου Μπρεδήμα και η "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών" του Μανώλη Αντωνόπουλου.

 

Αναλυτικά το ψήφισμα:

"Ο κυκλώνας της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους  παρασύρει και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για τα οποία η πορεία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται στην ολοκλήρωσή της. Στο πλαίσιο αυτό κάποια από τα αεροδρόμια θα δοθούν ως bonus για τον υποψήφιο αγοραστή. Μεταξύ αυτών  θα είναι και το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και καταγγέλλουμε:

      1. Καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει δώρο και όχι  επιλεγμένη επένδυση για τον αγοραστή, τίποτα δεν θα διασφαλίζει πλέον  ούτε  την αναγκαία αναβάθμισή του ούτε και την  συνέχιση της λειτουργίας του. 

      2. Με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου  θα επιβληθεί φόρος ανά επιβάτη ανάλογος  με το σπατόσημο.  Κάτι τέτοιο θα καταστήσει ασύμφορη την επιλογή του αεροδρομίου της Καλαμάτας από τους tour operators αλλά και τους τουρίστες. 

      3. Η   υποβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και πολύ περισσότερο η εγκατάλειψή του θα αποτελέσουν καίριο  πλήγμα  για τον τουρισμό  τόσο της  Καλαμάτας  όσο και όλης της Μεσσηνίας . Τον τουρισμό που τα τελευταία χρόνια, με τον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διακινούμενων  επιβατών από το αεροδρόμιο της πόλης μας, αποτελεί σταθερό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο μας.

    Είναι λοιπόν απόλυτη ανάγκη να διασωθεί  και να προασπιστεί ο δημόσιος  χαρακτήρας του αεροδρομίου Καλαμάτας και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση υιοθετώντας το παρόν ψήφισμα". 

Σχόλια  

0 # Παρατηρήτρια 23-10-2014 02:27
Δείγμα Μελέτης Σκοπιμότητας και Οικονομοτεχνική ς Ανάλυσης (feasibility study) από αυτούς που ψήφισαν οι γύφτοι (50 Ευρώ και μία γαλοπούλα) και οι @γ@μητες γεροντοκόρες της Καλαμάτας (δωρεάν οι αυτοϊκανοποιητι κές φαντασιώσεις).
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER