Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 09:56

Σύσκεψη για τα σχέδια Κηπούπολης, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη για τα σχέδια  Κηπούπολης, Βέργας  και Μικρής Μαντίνειας


Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επισκεφθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα έχει επαφές για τα σχέδια της Κηπούπολης, της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας.

Εχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το γ.γ. και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να γίνουν συμφωνίες και να ξεκαθαρίσουν εκκρεμότητες και προβλήματα και τα σχέδια στις τρεις περιοχές να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την Κηπούπολη υπήρξε απορριπτική απόφαση του σχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που υποστήριξε ότι η πρόταση (η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης είχε φθάσει στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος) δε συνάδει με την ονομασία Κηπούπολη και ζήτησε χαμηλότερο συντελεστή δόμησης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, στην Κηπούπολη η αρτιότητα των οικοπέδων είναι 600 τ.μ., ο συντελεστής δόμησης 0,60 και το μέγιστο ύψος των κτηρίων 11 μέτρα. Ακόμα: Υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του συνολικού ύψους των κτηρίων κατά 1 μέτρο, εφόσον το ισόγειο χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων τουλάχιστον κατά 50% της επιφανείας τους. Για τα μικρά οικόπεδα υπάρχουν παρεκκλίσεις ως προς την αρτιότητα και το συντελεστή δόμησης που προσδιορίστηκαν από τη μελέτη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER