Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 11:22

Αίολες δικαιολογίες του δημάρχου Μεσσήνης μετά από ρεπορτάζ την "Ε" για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

 

 

Μας "χρέωσε" ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και εμμέσως μας επέκρινε για μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος του, γιατί στο ρεπορτάζ στην "Ελευθερία της Δευτέρας" 20 Οκτωβρίου για τη διαχείριση σκουπιδιών με τίτλο "Αγνοια δημάρχων για το κόστος των σκουπιδιών" (δείτε εδώ), απουσίαζε η δική του άποψη. Τυχαία στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, την Τρίτη 21 του μήνα, βρήκαμε την προσπάθειά του αυτή, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. 

 

Τον κ. Αναστασόπουλο ενημέρωσα προσωπικά πως ήθελα την άποψή του για το συγκεκριμένο θέμα από το μεσημέρι της Παρασκευής 17 του μήνα, όπου πήγε στην Τρίπολη για τις εκλογές στο Δ.Σ. της ΠΕΔ. Πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 2 παρά 10 περίπου το μεσημέρι, ήταν η τελευταία μου κλήση στο κινητό του για κείνη την ημέρα. Ο ίδιος δεν επικοινώνησε μαζί μου το απόγευμα και το βράδυ. Τον αναζήτησα πάλι το βράδυ του Σαββάτου και όλη την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως και τις 6.30 περίπου το απόγευμα που έκλεισα το ρεπορτάζ. Την επόμενη μέρα στην Πύλο, στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, μου είπε ότι είδε αργά τις κλήσεις, γι’ αυτό δεν επικοινώνησε μαζί μου. Και την άλλη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμμέσως πλην σαφώς, με εγκαλούσε. Στην τοποθέτησή του εκφράζει αλαζονεία, υπεροψία, τοποθετείται ως εκπρόσωπος καναλιού, της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρείας της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Δηλώνει γνώστης της τιμής, επικρίνοντας τους συναδέλφους του δημάρχους που δεν ξέρουν και "καρφώνει" το δήμαρχο Καλαμάτας, όμως, δεν είναι πρόχειρος να πει το κόστος της μεταφοράς.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, μετά από αναφορά στο ρεπορτάζ της "Ελευθερίας της Δευτέρας" από τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστα Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος είπε, απαντώντας στον Κ. Αποστολόπουλο: «Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα απολογηθώ, γιατί ο δημοσιογράφος δεν με βρήκε και γιατί δεν είχε τις δικές μου θέσεις της συγκεκριμένης εφημερίδας. Από κει και πέρα δεν ξέρω αν έχετε ενημερωθεί, έχω εκλεγεί και είμαι αντιπρόεδρος στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων. Είναι αυτονόητο ότι το πρωταρχικό και μεγαλύτερης σημασίας θέμα για την ΠΕΔ είναι η διαχείριση στερεών αποβλήτων, των σκουπιδιών δηλαδή που θα είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα και δεύτερον πλήρης διαλεύκανση όλων αυτών που περιέχονται στο διεθνή διαγωνισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια για ολοκληρωμένη διαχείριση. Είναι προφανές ότι μας ενδιαφέρει και μας ενδιαφέρουν όλα τα ζητήματα και το κόστος και η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα που περιέχεται μέσα στο διαγωνισμό και όλα τα παρεμφερή. Πολύ σύντομα λοιπόν που θα πάρει την πρωτοβουλία το νέο Συμβούλιο της ΠΕΔ θα έχουμε και την επίσημη ενημέρωση και του Συμβουλίου εδώ. Τα νούμερα είναι γνωστά και τα ξέρει όλος ο κόσμος. Μάλιστα την προηγούμενη μέρα από το δημοσίευμα τοπικό κανάλι είχε τους πάντες εκεί και κουβεντιάζανε επί τρίωρο και τα είπαν όλα. Από κει και πέρα δεν μπορεί να παριστάνει κανένας ότι δεν ξέρει τι γίνεται. Ξέρουμε και βέβαια πρέπει να κάνουμε και κάποια εκτίμηση όσον αφορά το κόστος μεταφοράς, πόσο είναι αυτό. Που δεν είμαστε πρόχειροι αυτή τη στιγμή».

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Αποστολόπουλος είχε αναφέρει, απευθυνόμενος προς το δήμαρχο, με βάση τα πρακτικά:

 

«Χτες η εφημερίδα "Ελευθερία" είχε από όλους τους δημάρχους δηλώσεις για το θέμα των σκουπιδιών, το οποίο το έβαλα και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν το είδα να υπάρχει εδώ μέσα τώρα στα θέματα που θα συζητήσουμε. Εκτός από σας και νομίζω ότι πρέπει σαν δήμος να πάρουμε θέση, γιατί νομίζω το θέμα έχει φτάσει σε οριακά σημεία. Δεν μπορούμε εμείς να κρυβόμαστε ή να νομίζουμε ότι έχουμε λύσει το θέμα. Κάποια στιγμή λοιπόν και σύντομα κιόλας, χτες το βράδυ έγινε της μουρλής επάνω στην Τρίπολη. Είχε φτάσει μία η ώρα και συζητάγανε μόνο αυτό το θέμα από τα είκοσι που είχαν. Αρα εμείς δεν πρέπει να κάνουμε ό,τι καταλαβαίνουμε, πρέπει να πάρουμε θέση και σύντομα».