Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 13:20

Ρυθμίσεις οφειλών στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Πύλου

Γράφτηκε από την
Ρυθμίσεις οφειλών στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Πύλου

Τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης -οι οποίοι κατέστησαν ληξιπρόθεσμοι στις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου- δίνουν, με σχετικές αποφάσεις τους, οι ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Πύλου, αρκεί οι οφειλέτες να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου.

 

Οσον αφορά την ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ειδικότερα, και για τις οφειλές για τη σύνδεση στο δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, ο διακανονισμός προβλέπει μείωση 100% στις προσαυξήσεις για την εφάπαξ καταβολή του ποσού της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Αν το ποσό καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις, τότε α) σε 10 δόσεις θα διαγράφεται το 75% των προσαυξήσεων, β) σε 20 δόσεις το 50%, γ) σε 30 δόσεις το 25% και δ) σε 40 μηνιαίες δόσεις δεν θα ισχύσει καμία μείωση στο ποσό των προσαυξήσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ προστίθεται ότι προκειμένου να ισχύσουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, θα πρέπει, α) να υποβληθεί αίτηση μέχρι 14 Νοεμβρίου, β) να εξοφλούνται παράλληλα με τις δόσεις οι τρέχοντες λογαριασμοί, γ) κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 ευρώ, ενώ η ρύθμιση παύει να ισχύει σε περίπτωση που δεν καταβληθούν δύο μηνιαίες δόσεις.

ΔΕΥΑΚ - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΕΡΟΥ

Εξ άλλου, η ΔΕΥΑΚ, όσον αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ρύθμιση ληξιπρόθεσμης οφειλής, θα πρέπει αυτή να ξεπερνά τα 240 ευρώ ανά υδρόμετρο, καθώς επίσης και να αφορά σε χρονική περίοδο κατανάλωσης πάνω από έναν χρόνο.

Ειδικότερα, στην απόφαση της ΔΕΥΑΚ, η ρύθμιση για εξόφληση σε δόσεις προβλέπει, α) οφειλή από 241 μέχρι 1.000 ευρώ, εξόφληση μέχρι και 25 μηνιαίες δόσεις, κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 ευρώ, β) από 1.001 ευρώ και πάνω εξόφληση μέχρι και σε 15 δόσεις.

Προκειμένου να ισχύσουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, σημειώνει η ΔΕΥΑΚ στην ανακοίνωσή της, θα πρέπει, α) να υποβληθεί αίτηση μέχρι 14 Νοεμβρίου, δικαίωμα που έχουν και οι ενοικιαστές ακινήτων, υπό την προϋπόθεση να αναγράφονται αυτοί στο λογαριασμό κατανάλωσης νερού ως υπόχρεοι, β) να εξοφλούνται παράλληλα με τις δόσεις οι τρέχοντες λογαριασμοί, ενώ η ρύθμιση παύει να ισχύει σε περίπτωση που δεν καταβληθούν δύο μηνιαίες δόσεις.

Επιπλέον πληροφορίες δίνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στην οδό Σπάρτης (τηλέφωνα 27210 63161, 27210 63165, 27210 63167).

Η ΔΕΥΑ ΠΥΛΟΥ

Ανάλογες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες (ως και τις 30 Σεπτεμβρίου) οφειλές υιοθετεί και η ΔΕΥΑ Πύλου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα υποβληθεί σχετική αίτηση από τους ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, η εφάπαξ εξόφληση της οφειλής συνεπάγεται και απαλλαγή κατά 100% από τις προσαυξήσεις. Η εξόφληση α) σε 10 μηνιαίες δόσεις συνεπάγεται μείωση κατά 75% των προσαυξήσεων, β) σε 20 δόσεις μείωση 50%, γ) σε 30 δόσεις μείωση 25%, ενώ η εξόφληση σε 40 δόσεις δεν συνοδεύεται από απαλλαγή των προσαυξήσεων.

 

Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 40, ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 ευρώ, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ η πρώτη δόση καταβάλλεται άμεσα με την υπαγωγή στην ρύθμιση, η οποία ακυρώνεται σε περίπτωση μη πληρωμής δυο μηνιαίων δόσεων ή ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν υπάγονται σ’ αυτήν, παράλληλα δε οι προσαυξήσεις που έχουν απαλλαγεί προστίθενται στο αναλογούν ποσοστό.


NEWSLETTER