Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 10:01

Η έγκριση της μελέτης καθυστερεί τα έργα στο Νέδοντα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η έγκριση της μελέτης  καθυστερεί τα έργα στο Νέδοντα


Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα με τα υποστυλώματα (μπροστά από το Δημαρχείο) και για τη γέφυρα της Ιατροπούλου, περιμένει ο Δήμος Καλαμάτας για να κινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης των έργων, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.

Αυτό επισημάνθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΣΤΟ (Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου) Καλαμάτας για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, ενόψει του χειμώνα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης που παρατήρησε πως ο Νέδοντας έχει καλή παροχετευτικότητα, ενημέρωσε ότι από τη Θουρία έως και τη Νέα Είσοδο, στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο ολοκληρώνεται η μελέτη και επικαιροποιείται η παλιότερη της ΔΕΥΑΚ μέχρι το Ασπρόχωμα, λόγω του αυτοκινητόδρομου. Υπενθύμισε ότι έχουν δεσμευτεί 5,5 εκ. ευρώ σε ΣΑΕ του υπουργείου Ανάπτυξης και παρατήρησε πως το έργο, λόγω του μεγάλου του εύρους, θα γίνει τμηματικά με προτεραιότητα στο τμήμα Θουρία - Σπερχογεία και στο Νοσοκομείο, όπου σε κάθε δυνατή βροχή πλημμυρίζει η είσοδος των Επειγόντων Περιστατικών.
Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκε ότι η ΔΕΥΑΚ καθάρισε φρεάτια και ρέματα μέσα στην πόλη και ο δήμος σε χωριά, ενώ έχει μοιραστεί αλάτι (συνολικά 10 τόνοι) σε όλα τα χωριά του Ταϋγέτου. Επίσης, υπήρξε η ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της ζημιάς, της τρύπας στο μέσο της κοίτης του Νέδοντα.
Γενικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΣΤΟ του Δήμου Καλαμάτας, όπου σημειώθηκε η ανάγκη για τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται, αφορούσαν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας και το συντονισμό των δράσεων των υπόλοιπων φορέων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER