Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 20:19

Μέτρα για την παραβατικότητα ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Κατά την 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, συζητήθηκε, -προ ημερησίας διάταξης- το σοβαρό ζήτημα των οικονομικών μεταναστών και των αθιγγάνων ROM, με αφορμή την καταγγελία του κ. Κωνσταντίνου Παναγιωτακόπουλου, δημότη Σκάλας, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος από αθιγγάνους της περιοχής.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προαναφερθείς δέχθηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από ομάδα αθιγγάνων στις 4 Φεβρουαρίου 2011, ενώ βρισκόταν στο αγρόκτημά του, το οποίο γειτνιάζει με τον καταυλισμό των ROM.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή - καταγγελία, ο κ. Παναγιωτακόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γ.Ν.Ν. Νοσοκομείο Σπάρτης, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του, τονίζοντας παράλληλα ότι, <<δέχεται απειλές φοβούμενος πλέον και για την ίδια του τη ζωή>>.  
Ο δήμαρχος Ευρώτα υπογράμμισε τη βούληση και την απόφασή του, για επίλυση του θέματος, αναφορικά με την εγκατάσταση των αθιγγάνων και τις έως τώρα ενέργειες από πλευράς δήμου.
Τόνισε, δε, ότι η καλύτερη λύση του προβλήματος, έγκειται στην εύρεση μόνιμης κατοικίας των τσιγγάνων – δημοτών, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους παριστάμενους (δημοτικούς συμβούλους και πολίτες του Δήμου Ευρώτα) για τις πραγματοποιηθείσες σχετικές ενέργειες, όπως: χορήγηση στεγαστικών δανείων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας, ο οποίος μίλησε για πρόληψη της παραβατικότητας.
Κοινή θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι, απαιτείται εγρήγορση και λήψη άμεσων μέτρων από την Πολιτεία, η οποία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια και υπεύθυνη για την επίλυση του ζητήματος. 
Πρέπει να δοθεί ριζική λύση που να αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Τέλος, επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, με συνέπεια οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα να έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση, τα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής και των αθιγγάνων ROM θα συζητηθούν εκ νέου, σε ειδική συνεδρίαση.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα