Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 21:47

Ενώ ο Νίκας ελπίζει σε συναινετικό κλίμα, επίκειται ξεσηκωμός για σκουπίδια στο βουνό

Γράφτηκε από την

Αποφασισμένοι φαίνονται οι κάτοικοι και τα μέλη της Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο, να αντισταθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια της δημοτικής αρχής ή άλλου φορέα να εγκαταστήσει μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο βουνό. Αυτό προέκυψε έπειτα από ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, παρουσία εκπροσώπων φορέων αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καλαμάτας.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για τα συμπεράσματα της συνέλευσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «όταν στην 3μηνη πιλοτική λειτουργία προσθέσουμε μερικά 3μηνα παράτασης, καμιά δεκαριά δικαστικές συνεδριάσεις, 10-15 μηνύσεις, 20 περίπου μέρες καταλήψεων, 3-4.000 χαμένες εργατοώρες, τότε φτάνουμε στην 7ετία λειτουργίας νέας σκουπιδοεργολαβίας στον Ταΰγετο. Τυχαίο; Δε νομίζουμε».
Στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής πάντως, επικρατούν φαινομενικά χαμηλοί τόνοι, με συνεχείς όμως συσκέψεις -σε υπηρεσιακό και όχι μόνο επίπεδο- και με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα να ζητάει ακόμα μια φορά διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης από τις εμπλεκόμενες πλευρές.