Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 20:25

Τρέχουν για να αποφύγουν πρόστιμα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τρέχουν για να αποφύγουν πρόστιμα με τα σκουπίδια στο Δήμο Τριφυλίας

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να τονίζει ότι πλέον έφτασε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων και ο καθένας θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πρότεινε την ολοκληρωμένη διαχείριση, με την δημιουργία ενός κλειστού χώρου όπου θα γίνεται άμεσα η διαλογή των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα υλικά, αδρανή και οργανικά, ενώ τα ανόργανα υπολείμματα θα γίνονται μπάλες, τα οργανικά θα γίνονται κομπόστ και τα λίγα υγρά που θα μένουν θα επεξεργάζονται σε κόμπακτ βιολογικό.

Ακόμη τόνισε πως με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα κλείσουν οι ΧΑΔΑ του δήμου. Απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη λύση τονίζοντας ότι είναι κοστοβόρες και δεν εξασφαλίζουν το μέλλον, ενώ είτε επιλέξουν να παραμείνουν στην ίδια κατάσταση αποδεχόμενοι τα πρόστιμα είτε πηγαίνουν τα σκουπίδια σε Ναύπακτο ή Φυλή, θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη του ίδιου του δήμου. 

Για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, ο δήμαρχος είπε ότι από Δευτέρα κλείνει αυτός των Φιλιατρών και τα σκουπίδια του θα πηγαίνουν στους Γαργαλιάνους, την Πρωτοχρονιά θα κλείσει και των Γαργαλιάνων και όλα θα πηγαίνουν στο Αλιμάκι στην Κυπαρισσία, ενώ από 1η Ιανουαρίου ξεκινά και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Τόνισε πως οι θέσεις που προτείνονται για την δημιουργία της μονάδας είναι οι τρεις ΧΑΔΑ, οι δύο λατομικές ζώνες σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους αλλά και μία θέση στο Περδικονέρι και από αυτές θα διερευνηθεί η καταλληλότερη μαζί με την Περιφέρεια. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER