Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 16:33

Επιστολή Ηλ. Πετρόπουλου: "Αντιμετώπιση προβλημάτων σε Λογγά και Αγιο Ανδρέα"

Γράφτηκε από τον

Προβλήματα στη Λογγά και στον Αγιο Ανδρέα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Πετρόπουλος με έγγραφό του προς το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Φύκιρη.

 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «1) Στον αντιβραχίονα του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ανδρέα έχουν τοποθετηθεί ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην αποβίβαση και επιβίβαση εμπορευμάτων στα αλιευτικά σκάφη. Παρεμποδίζουν, επίσης, τη βόλτα, τον περίπατο των ντόπιων και των ξένων επισκεπτών. Στο βόρειο πάρκινγκ της πλατείας του Αγίου Ανδρέα έχουν τοποθετηθεί εδώ και αρκετά χρόνια τρέιλερ σκαφών, παρεμποδίζοντας το πάρκινγκ των αυτοκινήτων, ενώ εγκυμονούν και κινδύνους ατυχήματος.

2) Τα δημοτικά φώτα στο δρόμο Αγίου Ανδρέα - Λογγάς λειτουργούν άναρχα εδώ και αρκετές ημέρες, χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους του δήμου να επιληφθεί, δημιουργώντας το αίσθημα της αδιαφορίας.

3) Δε λειτουργεί το Ιντερνετ στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, παρά τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι θα επισκευαστεί η βλάβη. Μέχρι τώρα δε λειτουργεί.

4) Στην Τοπική Κοινότητα Λογγάς είναι εγκαταλειμμένα κουφάρια αυτοκινήτων αρκετά χρόνια και η Δημοτική Αρχή δεν έχει επιληφθεί.

5) Στο δημοτικό δρόμο από νεκροταφείο Λογγάς - Καλαϊδού - Βρύση Πύργο - Χοντρολιά υπάρχουν παρά πολλά καλάμια και μια αγριλιά και παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

6) Οι κάδοι περισυλλογής των απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί επί του δρόμου Χράνων - Αγίου Ανδρέα - Νέας Κορώνης, είναι άκρως επικίνδυνοι για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

7) Οι δεξαμενές της Λογγάς δεν έχουν καθαριστεί τα τελευταία χρόνια και η χλωρίωση του νερού δε γίνεται. Και αν γίνεται, γίνεται πλημμελώς, διότι δεν υπάρχουν χλωριωτές.

8) Ο θεατρικός σύλλογος "Οδύσσεια" έχει ζητήσει την παραχώρηση της αίθουσας του Γυμνασίου Λογγάς για μαθήματα χορού. Από τις 21 Οκτωβρίου έχει εγκριθεί η παραχώρηση από τη Σχολική Επιτροπή και ο δήμαρχος με ενημέρωσε ότι εκκρεμεί η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, παρότι στη συνεδρίαση ήταν παρών ο αντιδήμαρχος κ. Φύκιρης».

 

Γ.Σ.