Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 22:57

Ο Μαν. Μάκαρης κατά της έξωσης "Αγιοφλωριτών"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Μαν. Μάκαρης κατά της έξωσης "Αγιοφλωριτών"

 

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, προχθές το βράδυ, αποφάσισε την έξωση της Ενωσης Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος" από την αίθουσα που της είχε παραχωρήσει στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Φλώρου.

 

Την απόφαση καταψήφισαν όλες οι μειοψηφίες, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης σημειώνει: «Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και διχαστική είναι η απόφαση για την διοικητική αποβολή (κοινώς έξωση) του δραστήριου συλλόγου Μεσσηνιακή Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος" από το χώρο της αποθήκης που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια και επιμελώς φρόντιζε. Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τιμά την αυτοδιοίκηση και έγινε με προσχηματικούς λόγους. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η αφαίρεση του υπογείου από το σύλλογο έγινε, επειδή δεν υπόγραψε αμέσως το χρησιδάνειο για πέντε χρόνια, μέσω του οποίου του το παρείχε ο δήμος! Η πλειοψηφία, με μοναδικό φοβικό κίνητρο τον έλεγχο  των πάντων στην τοπική κοινωνία, απομονωμένη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισε με δικτατορικό τρόπο, με ιδιοτέλεια και ιδιαίτερα με στόχο τη μονοφωνική παρουσία της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης στον Αγ. Φλώρο».

Με την ευκαιρία της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ο κ. Μάκαρης επισημαίνει την παρουσία στον τόπο μας πολλών συλλόγων που αποτελούν κύτταρα  πολιτισμού και προσφοράς και παρατηρεί πως «η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να παρέχει όλες τις αναγκαίες συνθήκες και να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο έργο με ορθολογισμό, αντικειμενικότητα και την αρχή της ίσης μεταχείρισης».

 

Κλείνοντας, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε παραδείγματα συλλόγων που αντιμετωπίζονται με τη μέθοδο του μαστιγίου και του καρότου,  από την ευμεγέθη διοικητική ομάδα της δημοτικής αρχής, με τελευταίο παράδειγμα την έξωση του συλλόγου των Αγιοφλωριτών από την αποθήκη στον Αγιο Φλώρο».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER