Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 12:22

Εκτός ιδιωτικοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία

Γράφτηκε από την

 

Δεν ιδιωτικοποιούνται και δεν πωλούνται τα παραθαλάσσια 48 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας. Χθες σε συνάντησή τους στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ - καθηγητής Εμμανουήλ Κονδύλης ενημέρωσε το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι η έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία τέθηκε εκτός ΤΑΙΠΕΔ και επομένως εκτός αποκρατικοποιήσεων, ενώ με τον αρχικό νόμο υπάγονταν στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Για να παραμείνει ο σημαντικός αυτός χώρος στην πόλη και τους πολίτες της είχαν κάνει προσπάθειες ο δήμος και κινητοποιήσεις πολιτικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Ο χώρος είναι κρίσιμος για τη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης και του δήμου.

Σε 10 ημέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο δήμαρχος θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα, για επαφές με την ΕΤΑΔ, που διαχειρίζεται την περιουσία του Δημοσίου, με στόχο είτε να παραχωρηθεί -κατά χρήση έστω- η έκταση αυτή στο Δήμο Καλαμάτας, είτε να ανταλλαγεί με δημοτικό ακίνητο, ώστε να περιέλθει σ’ αυτόν κατά κυριότητα.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας σημείωσε ότι «το κρίσιμο και εξόχως δύσκολο ζήτημα ήταν να απεμπλακεί αυτό το κομμάτι από την κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που επετεύχθη. Πρόκειται πράγματι για κατάκτηση, για την πόλη και το Δήμο Καλαμάτας».