Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 15:27

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη μεσογειακή διατροφή

Γράφτηκε από την

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής υπέγραψε στην Πύλο, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το Μανιατάκειο Ιδρυμα, το Ιδρυμα "Καπετάν Βασίλης" και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε σε συνάντηση στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων δρ. Γεώργιος Μπαουράκης, ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλης" Ξενοφών Κάππας και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημήτρης Βελισσαρίου.

 

Οπως ανακοινώθηκε, «η υπογραφή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου στοχεύει στην επισφράγιση των ενεργειών δικτύωσης και διασύνδεσης των προαναφερόμενων οργανισμών και φορέων, με γνώμονα την προώθηση και ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής, καθώς και την εκπόνηση πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών, συνδεδεμένων με την απόφαση της UNESCO για την εγγραφή της μεσογειακής διατροφής στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας».