Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 13:51

Φωτογραφική πρόσληψη στο Δήμο Μεσσήνης;

Γράφτηκε από την

Μια περίεργη ιστορία με ειδικό συνεργάτη και υπόνοιες για φωτογραφική πρόσληψη εξελίσσεται στο Δήμο Μεσσήνης.

Μέσα από σχετικές καταγγελίες που έφθασαν στην "Ε" προκύπτει ότι με προκήρυξη του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου ζητείται πτυχιούχος με δίπλωμα "Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, κλάδου Πληροφορικής". Σχολή με αυτό το όνομα και το αντικείμενο λειτουργούσε στην Τρίπολη μέχρι το 2013 ως Τμήμα της Σχολής Πληροφορικής όταν με το σχέδιο "Αθηνά" συγχωνεύτηκε με το άλλο Τμήμα ("Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών) και η σχολή μετονομάστηκε σε "Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών".

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο Βόλο λειτουργούσε επίσης από το 2000 μέχρι το 2013 το "Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων" το οποίο μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Δεν γνωρίζουμε τι είδους τηλεπικοινωνιακές ανάγκες έχει ο Δήμος Μεσσήνης ώστε να απασχολήσει ειδικό, εκείνο που αντιλαμβανόμαστε όμως είναι ότι περιορίζει απολύτως σε αποφοίτους του καταργημένου Τμήματος της Τρίπολης,  με την προσθήκη του "Πληροφορικής" για να μην υπάρχει καμία… παρανόηση.

Βεβαίως ο δήμαρχος από το νόμο έτσι και αλλιώς έχει το δικαίωμα να προσλάβει όποιον θέλει και ως εκ τούτου αυτός ο περιορισμός είναι περιττός. Δίνει το δικαίωμα όμως να σκέφτονται οι γνωρίζοντες ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, πολύ περισσότερο καθώς κυκλοφορεί εδώ και καιρό ακόμη και το όνομα που συνδέει την προκήρυξη με στέλεχος της δημοτικής αρχής.

 

Εκ του αποτελέσματος θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν οι υποψίες.