Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 22:04

Ολοσχερής καταστροφή σε 2.000 στρέμματα πατάτας, σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ολοσχερή καταστροφή στα 2.000 -από τα συνολικά 4.000- στρέμματα με πρώιμη πατάτα που καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσσήνης προκάλεσαν η χαλαζόπτωση και η ανεμοθύελλα της περασμένης Παρασκευής.
Αυτό υποστήριξε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος που -με την ιδιότητά του ως γεωπόνου- επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του δήμου, μαζί με το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, ενώ σήμερα αναμένεται συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ανδρέα Μανέτα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν 100% αποφύλλωση στα φυτά -στα 2.000 στρέμματα που επλήγησαν- τα οποία βρίσκονταν στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο της ανάπτυξής τους.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης έκανε λόγο για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές σε υποδομές, σε διάφορες περιοχές του δήμου και κυρίως στα παράλια. Σημείωσε επίσης ότι ο δήμος έχει ζητήσει έκτακτη πίστωση 300.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.
Ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης δεν έχει συμπεριλάβει στην έκθεσή του την ανάγκη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών του Δήμου Μεσσήνης, στην Αίπεια -όπου η μελέτη είναι κατά 90% έτοιμη- αλλά και στο Πεταλίδι, όπου επείγει να ξεκινήσει η εκπόνηση σχετικής μελέτης.
Β.Γ.Μ.