Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 22:44

Συνέντευξη Νίκα στο Star για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την
Συνέντευξη Νίκα στο Star για τα σκουπίδια

 

Συνέντευξη για τη διαχείριση σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στο δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, για την εκπομπή που παρουσιάζει κάθε μήνα στο Star.

 

Οπως ανακοινώθηκε, «ο δήμαρχος ανέπτυξε τις προσπάθειες του δήμου επί σειράν ετών, που καρποφόρησαν, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλαμάτας να πρωτοπορεί στην Ελλάδα όσον αφορά την ανακύκλωση, να καλείται για να παρουσιάσει τα θετικά δείγματα της δουλειάς του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και να τον επισκέπτονται εκπρόσωποι δήμων από την Πελοπόννησο και πέραν αυτής, προκειμένου να δουν από κοντά τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων». 

Νωρίτερα, ο Τ. Τέλλογλου με το συνεργείο του είχαν επισκεφτεί τη Μαραθόλακκα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τους εξήγησε εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών, την κομποστοποίηση του οργανικού μέρους των απορριμμάτων και άλλες παραμέτρους του θέματος». 

Μετά τη συνέντευξη η δημοσιογραφική ομάδα είδε από κοντά έναν κάδο συνοικιακής κομποστοποίησης και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και για το παραγόμενο κομπόστ.

Στη δημοσιογραφική ομάδα του Star επιδείχθηκε το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, που διαχειρίζεται το περιεχόμενο των κάδων ανακύκλωσης και βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. 

 

Η εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το Δήμο Καλαμάτας αναμένεται να προβληθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.


NEWSLETTER