Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 08:30

Καρκινοβατούν Βέργα-Μαντίνεια «περπατάει» το Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον

Θέλουν πολύ δρόμο ακόμα τα σχέδια πόλης της Βέργας και Μικρής Μαντίνειας για να εγκριθούν, καθώς υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες και διαδικασίες που προβλέπονται για τη συνέχεια. Αντίθετα, το σχέδιο του Ασπροχώματος είναι πολύ πιο προχωρημένο και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στο δήμο η πράξη εφαρμογής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χθεσινή ενημέρωση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας για την πορεία των σχεδίων πόλης στα μέλη των Συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας και της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας.
Οπως ενημέρωσαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Παναγιώτα Κουράκλη: α) Για τη Βέργα, η οριοθέτηση των ρεμάτων έχει ολοκληρωθεί και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Μετά από αυτό προβλέπεται ο έλεγχος και η έγκριση των γεωλογικών. Ομως, με την οριοθέτηση υπάρχουν τοπικές αλλαγές στο αρχικό σχέδιο που πρέπει να διορθωθούν. β) Για τη Μικρή Μαντίνεια, δεν υπάρχει εγκεκριμένη οριοθέτηση αιγιαλού στο τμήμα μεταξύ των ξενοδοχείων "Μεσσίνιαν Μπέι" και "Ακτή Ταΰγετος". Επειδή άλλαξε η νομοθεσία, θα πρέπει να βρεθούν ή να φτιαχθούν καινούργιοι ορθοφωτοχάρτες από την Κτηματική Υπηρεσία.
Στη συνάντηση ενημέρωσης μετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλης  Μάκαρης με τους συμβούλους της παράταξής του Παναγιώτη Αλούπη και Γιάννη Θεοφιλόπουλο.
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", αφού αναφέρει ότι «τα συγκεκριμένα πολεοδομικά σχέδια καρκινοβατούν, εδώ και πολλά χρόνια», εκφράζει την ελπίδα «αυτά να έχουν ευτυχή κατάληξη και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της πολύπαθης Κηπούπολης, της οποίας το σχέδιο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας».
Γ.Σ.