Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 09:00

Κέρβερος ο Νίκας για τη Μαρίνα!

Γράφτηκε από την
Κέρβερος ο Νίκας για τη Μαρίνα!

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της Μαρίνας Καλαμάτας, της εκχώρησης και της ανάληψης της διαχείρισής της από την τουρκική εταιρεία Dogus.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η εταιρεία που διαχειρίζεται σήμερα τη Μαρίνα, έχει αρχίσει και συζητάει σε γενικές συνελεύσεις για την παραχώρησή της, καθώς η τουρκική εταιρεία φέρεται να δείχνει ξανά ενδιαφέρον για τη Μαρίνα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Οπως επεσήμανε ο κ. Νίκας, «ο Δήμος Καλαμάτας είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην περαιτέρω εκχώρηση, διότι η Μαρίνα συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής του δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως πράγμα προς αγοραπωλησία. Δεν μπορεί να μην δούμε την κοινωνική διάσταση του θέματος. Ο δήμος θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της Μαρίνας».
Η Μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμος το 1998 τη νοίκιασε σε εταιρεία (αυτή που την διαχειρίζεται σήμερα) για 25 χρόνια, μέχρι το 2023. Ο ιδιοκτήτης της Μαρίνας, που είναι το κράτος, με το νόμο του μεσοπρόθεσμου μπορεί να ακυρώσει την παραχώρηση κατά χρήση.


NEWSLETTER