Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 11:17

Αστικά λεωφορεία Καλαμάτας: Μέχρι 8 Δεκεμβρίου πινακίδες στις στάσεις

Γράφτηκε από την
Αστικά λεωφορεία Καλαμάτας: Μέχρι 8 Δεκεμβρίου πινακίδες στις στάσεις

Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχουν λειτουργήσει οι ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα και οι ηλεκτρονικοί πίνακες στο νότιο πάρκινγκ του Νέδοντα, που θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τις θέσεις στάθμευσης μέσα στο πάρκινγκ.

 

Χθες συνεργείο τοποθετούσε καλώδια στο νότιο πάρκινγκ, που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των ηλεκτρονικών πινάκων. Πρόκειται για το έργο με την ονομασία "Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης - ευφυής μετακίνηση", με προϋπολογισμό 195.717,60 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" του ΕΣΠΑ. 

Ο δήμαρχος Π. Νίκας που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, ενημέρωσε ότι προβλέπεται, ακόμα, η τοποθέτηση ενός μεγάλου πίνακα στην είσοδο της πόλης, στη γέφυρα του Νέδοντα στη Νέα Είσοδο, πίσω από τον τοίχο που γράφει ΚΑΛ(L)AMATA, εκεί που είναι οι σημαίες. Στον πίνακα αυτό θα γράφονται ευχές για τις γιορτές ή καλωσορίσματος στην πόλη από το Δήμο. Πληροφόρησε πως «μέχρι το καλοκαίρι θα πολλαπλασιαστούν οι ηλεκτρονικές πινακίδες και τα στέγαστρα σε στάσεις του αστικού» και σημείωσε: «Προσδοκούμε αύξηση επιβατών κατά 20%. Θα μπορεί ο επιβάτης να περιμένει στη στάση, γιατί θα ξέρει πότε θα έρθει το λεωφορείο».

 

Τέλος, ανέφερε ότι και στο λιμάνι και στην κεντρική πλατεία και σε άλλα κρίσιμα σημεία της πόλης, θα τοποθετηθούν πινακίδες μέσω των οποίων ο δήμος θα δίνει μηνύματα προς τους πολίτες, για παράδειγμα για εκδηλώσεις.


NEWSLETTER