Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 19:19

"Δεν έχει βρεθεί πλαστός τίτλος για υπαλλήλους του δήμου" σύμφωνα με τον Παν. Νίκα

Γράφτηκε από τον
"Δεν έχει βρεθεί πλαστός τίτλος για υπαλλήλους του δήμου" σύμφωνα με τον Παν. Νίκα

Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί πλαστός τίτλος σπουδών, με τον οποίο κάποιος υπάλληλος να έχει προσληφθεί στο Δήμο Καλαμάτας.

 

Αυτό σημείωσε και διευκρίνισε ο δήμαρχος Π. Νίκας. "Κρατώντας και πισινή", όμως, ανέφερε πως «μπορεί να παρουσιαστεί στο μέλλον» και παρατήρησε ότι «γίνεται και έρευνα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, για γλώσσες, σεμινάρια, πτυχία που έχουν κατατεθεί».

Ο κ. Νίκας απάντησε πως «ό,τι στοιχείο πλαστότητας βρεθεί, θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα» και σημείωσε: «Η υπηρεσία με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει, δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα να έχει χρησιμοποιηθεί πλαστό στοιχείο για διορισμό στο δήμο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στη δεκαετία του ’80 και του ’90. Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων τότε έχει προσληφθεί έτσι. Δεν φαίνεται πλαστότητα για την πρόσληψη στο δήμο. Δεν έχω επίσημη αναφορά για οτιδήποτε. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, θα σας το πούμε». Επεσήμανε ότι «επειδή πρέπει να παραπεμφθούν και στον εισαγγελέα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τέτοιες περιπτώσεις είναι μαχητές». Σε περίπτωση που βρεθεί πλαστός τίτλος, όχι στην πρόσληψη αλλά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, σε αναβάθμιση, ο δήμαρχος είπε ότι «δεν προβλέπεται απόλυση. Προβλέπονται, όμως, εισαγγελέας, υποβάθμιση, αργία και Πειθαρχικό».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER