Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 21:57

Αναβολή για Συμπαραστάτη στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Αναβλήθηκε τελικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας η επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου Κώστα Κόλλια.
Πάντως 7 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που είχαν ήδη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση αυτή μέχρι την έναρξη της συζήτησης - οι Χαραλαμπία Στεργιοπούλου, Παύλος Ιωαννίδης, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Βασίλης Αβραμόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Νικόλαος Βρετός και Δήμητρα Χριστοδούλου.
«Δεν θέλω να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία με σαρκοβόρα διάθεση. Βάλαμε το θέμα για να μην συμπληρωθεί το όριο των 2 μηνών που έχει οριστεί. Δεν είμαστε όμως έτοιμοι και δεν έχουμε διαβουλευτεί με όλες τις πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρουμε αποφάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική διαβούλευση», είπε ο κ. Κόλλιας και πρότεινε αναβολή, «για να έρθει ώριμο το θέμα».
Σύμφωνος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η προκήρυξη αναρτήθηκε μόλις 3 μέρες και ζητώντας ταυτόχρονα να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί το νομικό χρονικό περιθώριο.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως και αυτός συμφωνεί με την αναβολή - αμφιβάλλοντας όμως για το «κατά πόσο υπάρχει η διάθεση για διαβούλευση, ώστε ο Συμπαραστάτης να είναι πραγματικά του πολίτη και όχι του δήμου».
Από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων που ακολούθησαν, μόνο ο Θανάσης Πετρόπουλος τάχθηκε κατά της αναβολής για λόγους νομικούς όπως είπε. Επίσης αναρωτήθηκε τι είδους διαβούλευση θα πρέπει να γίνει, αφού ο κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να αποφασίσει για τον καλύτερο με τα δικά του κριτήρια. Παράλληλα είπε ότι ο λόγος που επικαλείται ο δήμαρχος για αναβολή είναι υποτιμητικός για το Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναβολή, με τον κ. Πετρόπουλο να ψηφίζει λευκό.
Κ.Μπ.


NEWSLETTER